Crni utorak - "Ne mogu da dišem": "8 minuta i 46 sekundi crnog"

I posle sedam dana od ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda mnogobrojne institucije i pojedinci iz kulturnog i javnog života pružaju podršku crnoj zajednici u Sjedinjenim Državama.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

14:02

Default images

Osim muzičke industrije koja je proglasila "Crni utorak" i prekinula sve svoje aktivnosti, akciji "8 minuta i 46 sekundi crnog" su se priključile mnoge institucije kulture, javne ličnosti, televizijske kompanije, čak je i Empajer stejt bilding bio u potpunom mraku. Televizijske stanice Foks, Si-Bi-Es i mnoge druge, emitovale su u programu 8 minuta i 46 sekundi programa samo sa crnim ekranom na kome je pisalo "Ne mogu da dišem".

Akciji se priključio i Muzej moderne umetnosti u Njujorku MoMa i na svojim profilima na društvenim mrežama postavio crnu sliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: