- Vesti -

"Moramo da umremo": Neverovatna poruka naših kreativaca na konkursu UN

Srpski marketinški kreativci Lucija Stefanović i Filip Čolić prijavili su se na otvoreni konkurs Ujedinjenih nacija, čiji je cilj kreiranje informativnih radova na temu sprečavanja širenja koronavirusa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Filip Čolić
Foto: Filip Čolić

Čolić, koji se inače bavi smišljanjem sadržaja poruka i osmišljavanjem marketinških kampanja (kopirajtingom) i Stefanovićeva, grafička dizajnerka, smislili su minimalističko rešenje kojim su poručili mnogo.

Isprva deluje da duo ima vrlo pesimističnu poruku, ali igrom rečima potpuno prevazilaze naša očekivanja.

Na crnoj pozadini ispisano je "Da bismo živeli, moramo da umremo", a manjim slovima sledi nastavak "od dosade", sa vodećim haštagom "Ostani kod kuće".

Foto: Filip Čolić
Foto: Filip Čolić

Ovaj par je nedavno dao intervju za portal Noizz, u kom je naveo da estetika, simbolika i odabir crnog i belog takođe mnogo govori o njihovoj poruci. Ono što nam poručuju je direktno i precizno, takoreći, "crno na belo", a to je - da bismo preživeli, moramo da istrpimo dosadu.

Ovom porukom su hteli da kažu da treba da istrpimo monotoniju samoizolacije kako bismo smanjili zarazu i prevazišli pandemiju, koja svakim danom uzima sve više života. Socijalno distanciranje i dalje se smatra jednim od najefikasnijih načina da ispravimo krivulju virulence.

"Mislim da je umiranje od dosade u ovoj situaciji jedna izvesna stvar koju moramo da prihvatimo i da živimo sa njom", naveo je Čolić.

"Zaista smatram da je ovaj period za svakog od nas pojedinačno vreme da se okrenemo upoznavanju sebe i radu na sebi", zaključuje Stefanovićeva na istom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu