Nemci ismevaju svetske državnike: Putin razgolićen, Tramp svira harfu kao Neron

Ruski, američki i turski predsednik naći će se sledeće nedelje na meti podsmeha čuvenog karnevala u nemačkom gradu Majncu.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 18.02.2020.

15:30

Default images

Razgolićen ruski predsednik Vladimir Putin koji daljinskim upravljačem usmerava predsednika Turske Redžepa Tajipa Erodgana, koji se nalazi u tenku, i predsednik SAD Donald Tramp koji svira harfu poput rimskog cara Nerona - samo su neke od figura koje očekuju učesnike tradicionalnog karnevala u nemačkom gradu Majncu naredne nedelje.

Među živopisnim figurama, koje je predstavilo Karnevalsko udruženje u Majncu, nalaze se i britanski premijer Boris Džonson koji slavi pobedu zbog Bregzita, dok ga namrgođeno posmatra kraljica Elizabeta Druga, koja stoji iza njega.

Majnc, Keln i Diseldorf, tri velika nemačka grada na reci Rajni, poznati su po politički provokativnim paradama.

Tokom karnevala narod obično ismeva one koji su na vlasti. Parade, koje će proći gradovima, uključuju plovila, trubače, plesače i učesnike karnevala koji bacaju slatkiše okupljenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: