Građani čekaju na red da budu "oči u oči" s Pobednikom: "Gledam i divim se. Pobednički" VIDEO

Posle četiri meseca Pobednik se vratio kući. Doteran i spreman za selfi sa građanima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

10:24

Građani čekaju na red da budu
Foto: TV Prva

I svi oni koji su proteklih dana na fotografijama restauriranog Meštrovićevog dela videli velike izmene moći će danas do 16 časova da se uvere da li su mu zaista usta naduvana, čelo ispeglano, nos skresan, oči zrikave, kao što su to ovih dana tvrdili na Tviteru.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Olivera Vučković rekla je za TV Prvu da su vredno radili na restauraciji Pobednika i da je sve spremno za njegov povratak. Podsetila je da je visok 4,25 metara i da "deluje monumentalno".

"To se vidi po licima građana. Postavljena je izložba koja je retrospektiva svih radova koji su izvršeni tokom ove rekonstrukcije... Pa će građani moći da se podsete kako je sve to izgledalo pre samih radova. To je nešto što svi zaboravimo", rekla je ona.

"Gledam i divim se. Pobednički. S obzirom na one ranije slike koje smo gledali, trulež kakav je bio, ovo je vrlo fino", rekao je stariji Beograđanin koji je došao da vidi Pobednika.

Lidija Ham, viši kustos Narodnog muzeja, smatra da je, kada je reč o Pobedniku, previše pažnje posvećeeno onome što se piše na društvenim mrežama.

"Lako je sakriti se iza društvene mreže i pisati takve komentare i struka je bila potpuno na našoj strani. Ako bilo kog stručnjaka iz Beograda pitate kako je urađen Pobednik on će reći da je urađen po svim pravilima i standardima struke", rekla je ona u "Jutru".

Budite sutra s nama jer ćemo pratiti uživo vraćanje Pobednika na postament kada će taj deo Kalemegdana biti zatvoren za posetioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: