Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku kuće FOTO

Australijanac Pol Sikfi podelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kuću spasli od požara, a potom se izvinili jer su popili mleko iz njegovog frižidera.

Život

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

13:15

Default images

Sikfi se vratio u svoj dom u Novom Južnom Velsu, pa je tamo zatekao poruku lokalnih vatrogasaca: "Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da spasemo vašu kuću. P.S. Dugujemo vam mleko", pisalo je u poruci. Australija se već danima bori s požarima u kojima su do sada stradale tri osobe, a izgorelo je 150 kuća.

Sikfi je poruku pronašao u kuhinji. U njoj se vatrogasci izvinjavaju što od vatre nisu uspeli da spasu i deo pored kuće, ali Australijac kaže da bolju poruku nije dobio još "od jutra nakon venčanja".

Fotografiju poruke podelile su stotine ljudi, a stigla je i do vatrogasca koji ju je napisao. "Drago mi je što je poruka stigla do vas", napisao je Kejl Hardie Porter na Fejsbuku. "Sklonili smo se u vašu kuću i tamo ugledali frižider", dodao je i izvinjavao se za "užasan rukopis" uz objašnjenje da je bilo "kasno i da se ništa nije videlo".

"Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da napravimo nešto pozitivno u tako strašnim uslovima", napisao je Hardi Porter.

Premda je Sikfijeva kuća spasena, u njoj više ne može da se živi, napisao je vlasnik na Fejsbuku. "Nema struje ni vode. Prljavo je i verovatno će sve biti puno dima još nedelju dana", napisao je.

U Novom Južnom Velsu živi šest miliona ljudi. Vlasti upozoravaju da bi okolnosti mogle da se pogoršaju jer temperatura u nekim delovima dostiže i više od 37 stepeni Celzijusovih. Zbog požara je zatvoreno više od 600 škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: