- Vesti -

Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku kuće FOTO

Australijanac Pol Sikfi podelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kuću spasli od požara, a potom se izvinili jer su popili mleko iz njegovog frižidera.

Izvor: B92, Hina, N1
Podeli

Sikfi se vratio u svoj dom u Novom Južnom Velsu, pa je tamo zatekao poruku lokalnih vatrogasaca: "Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da spasemo vašu kuću. P.S. Dugujemo vam mleko", pisalo je u poruci.

Australija se već danima bori s požarima u kojima su do sada stradale tri osobe, a izgorelo je 150 kuća.

Sikfi je poruku pronašao u kuhinji. U njoj se vatrogasci izvinjavaju što od vatre nisu uspeli da spasu i deo pored kuće, ali Australijac kaže da bolju poruku nije dobio još "od jutra nakon venčanja".

Fotografiju poruke podelile su stotine ljudi, a stigla je i do vatrogasca koji ju je napisao. "Drago mi je što je poruka stigla do vas", napisao je Kejl Hardie Porter na Fejsbuku.

"Sklonili smo se u vašu kuću i tamo ugledali frižider", dodao je i izvinjavao se za "užasan rukopis" uz objašnjenje da je bilo "kasno i da se ništa nije videlo".

"Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da napravimo nešto pozitivno u tako strašnim uslovima", napisao je Hardi Porter.

Premda je Sikfijeva kuća spasena, u njoj više ne može da se živi, napisao je vlasnik na Fejsbuku. "Nema struje ni vode. Prljavo je i verovatno će sve biti puno dima još nedelju dana", napisao je.

U Novom Južnom Velsu živi šest miliona ljudi. Vlasti upozoravaju da bi okolnosti mogle da se pogoršaju jer temperatura u nekim delovima dostiže i više od 37 stepeni Celzijusovih. Zbog požara je zatvoreno više od 600 škola.

strana 1 od 114 idi na stranu