- Vesti -

Raido Soom iz Postimees Grupe na Weekendu govoriće o medijskom stanju u Estoniji

Diplomirani advokat i zaljubljenik u medije, Estonac Raido Soom, na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu će održati predavanje Media done the #EstonianWayna temu medija u Estoniji. Soom je član Uprave i direktor prodaje u Postimees Grupi, najvećoj medijskoj kući na Baltiku koja je osnovana davne 1857. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Weekend media festival/Promo
Foto: Weekend media festival/Promo

Njegovo predavanje pružiće uvid u izazove s kojima se mediji u Estoniji susreću te će pokazati kako je razvijen sistem integrirane redakcije najvećih nacionalnih i lokalnih dnevnih novina i news portala u zemlji u kojoj lokalni mediji rastu, a pokreću se i dnevne novine za mlade. Soom će govoriti o viziji budućih čitaoca štampanih medija, oglašavanju u medijima i njegovoj ulozi te projektima s kojima se Postimees Grupa izdvaja od konkurencije.

"Medije vidim kao pse čuvare demokracije, a moj je posao da tog psa nahranim kako bi još godinama mogao da obavljam svoj posao“, istaknuo je Soom.

Iako je završio pravni fakultet, Soom nikad nije radio kao advokat, jer je pre sedam godina svoj put pronašao u medijima. Od 2017. radi u Postimees Grupi u čijem se portfelju nalaze radijske i tv postaje, štampani i online mediji. Postimees novine najčitanije su u državi s gotovo 180 hiljada čitaoca dnevno, a u njihovom vlasništvu nalazi se i šest regionalnih novina. Kod TV programa ističe se TLC, dok se Kanal 2 još 2006. pozicionirao kao najpopularniji TV kanal u državi i tu poziciju je držao narednih 10 godina. Postimeesovih šest radijskih stanica ima više od 620 hiljada slušaoca nedeljno te se time svrstavaju u najslušanije radio stanice u Estoniji. Online kanali pokrivaju sve od filmskih programa do portala posvećenih regionalnim i nacionalnim vestima.

Predavanje "Media done the #EstonianWay“ mali je deo bogatog programa 12. Weekend Media Festivala u kojemu učestvuje više od 150 predavača i panelista. U Rovinju se od 19. do 22. avgusta očekuje i dolazak više od 5.000 učesnika festivala iz svih zemalja regije.

Novost je i Weekend paket koji omogućava rezervaciju smeštaja i kotizaciju. Uz to, svi marketing stručnjaci svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada - SoMo Borac.

strana 1 od 123 idi na stranu