Kad se pojavila nastao je jedan od najvećih svetskih hitova: "To joj nije ni pravo ime"

Imala je 17 godina kad se pevač ludo zaljubio u nju, a ona je bila u srećnoj vezi. Ipak, nešto kasnije počeli su da se zabavljaju, ali ubrzo se pokajala.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.05.2019.

14:34

Default images

Čak i danas, kad je prošlo 40 godina od nastanka najvećeg hita, Šarona Alperin ne može da izbegne pitanja o tome kako je nastala pesma koja nosi njeno ime.

"Moj dragi bože, već četiri decenije svaki dan na desetine hiljada ljudi širom sveta čuje moje ime iz zvučnika", kaže Šarona Alperin, a oni koji je ne poznaju, kad se predstavi imenom, nemaju verovatno pojma da je ona - baš ta Šarona.

Ona je žena zbog koje se nekad davno proslavio bend "The Knack's" pesmom 'My Sharona'. Zapravo, vođa benda Dog Figer posvetio joj je stihove kad je njoj bilo 17, a njemu 26. "Kad ljudima kažem da sam to ja, mnogi mi ne veruju", kaže Šarona, koja je danas agent za luksuzne nekretnine u Los Anđelesu. Takođe, kaže da je upravo ona na fotografiji omota singlice "My Sharona" obučena u belu potkošulju i farmerke.

Singl ploča objavljena je u aprilu 1979. godine i već do juna je postala zlatna jer je prodata u 500.000 primeraka, piše Wall Street Journal.

Pesma nikad nije prestala da bude hit.

Ben Stiler je pesmu iskoristio u urnebesnoj sceni u "Reality Bites", svom rediteljskom debiju iz 1994. godine posvećenom Generaciji X. Bend "Nirvana" je pesmu obradio, a Džordž Buš uvrstio na svoju plej-listu u predizbornoj kampanji 2005. godine.

Hipsterski bendovi, kao što je "Royal Blood" obradili su ovu pesmu, a ona se i dalje može često čuti na stanicama koje puštaju klasični rock, kao što je se neko seti i uvrsti u svoju listu na striminzima ili žurkama. Šarona i Figer su se zabavljali oko tri i po godine, ali se ona posle toga udala za drugog čoveka.

Danas je Šaron Alperin samohrana majka ćerke Eden i sina Adama.

Ime Šarona zapravo joj je srednje ime, a pravo je Iv (Eve), ali ga nikad nije koristila, osim što joj piše u službenim dokumentima.

Godine 2002. pokrenula je veb-stranicu Mysharona.com s nekretninama i odmah je na svoju mejl adresu dobila desetine mejlova od fanova ove pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: