"Pisaću joj pisma duga" napisao za sat: Pre snimanja krene po lubenicu, a kupi jedrilicu

Anegdota kaže da je Goran Bregović jednom, kada je s Kornelijem Kovačem radio na albumu za Zdravka Čolića, otišao po lubenicu,a vratio se s jedrilicom. Ovu anegdotu nedavno je ispričao Kornelije Kovač.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.05.2019.

16:05

Foto: printscreen/TV Prva

“Otišli smo na more, blizu Makarske, Brega, Čola i ja. Da spremamo album za Zdravka. Dolazimo tamo, super kuća, i posle jednog dana kažem: ‘Ajmo ljudi da krenemo.’"

Ali Brega ujutru ode da kupi lubenicu i nema ga. Posle pet sati evo Bregovića, vraća se i kaže: "Nekako nisam našao lubenicu. Kad ono – ispostavi se da je on otišao da kupi jedrilicu."

"Zajedno smo radili. Nema tu ono: ja sam više a ti manje. Bregović je pisao tekstove u zadnji momenat. Neposredno pred snimanje. Sedne ujutru i kaže: ‘Sad ću’."

"Sat jedan pred snimanje i onda pravac u studio. Bregović je neverovatno sposoban za sve. Sećam se kad je napisao tekst ‘Pisaću joj pisma duga’ sa skoro svim gradovima i krajevima bivše Jugoslavije…”, ispričao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: