Slavna manekenka i bivša Dikaprijeva devojka plaća debelu kaznu: Utajila milione dolara

Izraelski supermodel Bar Rafaeli moraće da plati više miliona dolara zbog neplaćenog poreza na prihod tokom 2009. i 2010. godine kada je, kako tvrdi, živela u SAD sa glumcem Leonardom Dikapriom, javljaju izraelski mediji.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 23.04.2019.

21:40

Slavna manekenka i bivša Dikaprijeva devojka plaća debelu kaznu: Utajila milione dolara
Foto: Gettyimages

Rafaeli se žalila sudu u Lodu kraj Tel Aviva na odluku Poreske uprave da je u to vreme stanovala u Izraelu i da duguje neplaćeni porez.

Ona je u sudu tvrdila da je bila u ozbiljnoj vezi tokom tog perioda i da je živela s Dikapriom u SAD, te nije bila stanovnik Izraela.

Zato nije dugovala novac jer ne mora da plaća izraelski porez na prihod zarađen van Izraela, kako je govorila. Glavni spor nastao je oko toga gde je bio "centar njenog života", u Izraelu ili inostranstvu. Njeni advokati su najavili tužbu Vrhovnom sudu.

Rafaeli i njeni roditelji su takođe suočeni s optužnicom za pranje novca i prevaru. Optužnica, međutim, neće biti podignuta dok se Rafaeli ne sasluša ili odustane od prava na saslušanje.

Sudija Šmuel Bornštajn je presudio da ona nije predstavila stvarne dokaze da je presekla veze s Izraelom ili da je to nameravala tokom tih godina, te da je centar njenog života i dalje bio u Izraelu i ona jeste građanka Izraela, pa mora da plaća porez.
Foto: Gettyimages
Rafaeli je tokom te dve godine imala porodične, finansijske i društvene veze u Izraelu uprkos odnosu sa Dikapriom i nije imala stalan dom u SAD, rekao je sudija. Uz to je naveo da Dikaprio nije svedočio u korist Rafaeli i nema dokaza kako on gleda na njihov odnos, niti o njegovim namerama.

U krivičnom slučaju Rafaeli je optužena da je sakrila više od šest miliona dolara prihoda od 2009. do 2012. godine. Ona je poreskim zvaničnicima u SAD govorila da stanuje u Izraelu, a izraelskim obrnuto. Za to vreme je navodno izdavala i kupovala stanove u Izraelu.
Foto: Gettyimages
Ona je uz to, kako se sumnja, sakrila skoro dva miliona dolara prihoda od 2005. do 2007. godine. Optužena je i da je primala luksuzne poklone, da je mogla da koristi luksuzna vozila u zamenu za publicitet kompanija i da to nije prijavila poreskim zvaničnicima.

Njena majka Cipi je optužena da je utajila milion dolara prihoda koji je primila radeći kao agent svoje ćerke.

Slučaj je počeo decembra 2015. kada je Rafaeli optužena da je sakrila 250.000 dolara koje je dobila kao poznata ličnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: