- Vesti -

Ovaj francuski milijarder daje za Notr Dam dvaput više od muža Salme Hajek

Bogati Francuzi počeli su da se utrkuju u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutros potpuno ugašen.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Prošitajte još:

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koje je objavljeno u ime Arnoa.

"Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva", navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama", saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

strana 1 od 126 idi na stranu