- Vesti -

Dok većina ljudi gladuje, ovako se provode deca bogataša u Venecueli

Fotografisanje s punom šakom novčanica, skupim nakitom, poziranje sa pop zvezdama i život u luksuznim hotelima nije strano deci bogataša u Venecueli, naslednicima političara koji su svojim delovanjem stanovništvo i zemlju doveli gotovo do prosjačkog štapa.

Izvor: B92
Podeli

Ne samo što žive na visokoj nozi, već takvim životom vole i da se hvale na društvenim mrežama.

Starija ćerka socijalističkog vođe Uga Čavesa, Marija, jedna je od najbogatijih žena u državi i njeno bogatstvo se procenjuje na oko četiri milijarde dolara, koje su navodno sakrivene na raznim bankovnim računima širom Evrope.

Marija (38) je neko vreme preuzela ulogu prve dame, nakon što se Ugo razveo od druge supruge. Čaves je svoju ćerku Mariju nazivao "herojem", prenosi Dejli mejl.

Čini se da su Marija i ostala deca socijalističke elite zaboravila na reči Čavesa da je "biti bogat veoma loše". A dok se ona skriva iza diplomatskog imuniteta, njena mlađa sestra je napustila zemlju.

Rosines Čaves su mnogi napali nakon što je na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju pre ukrcavanja u avion na kojoj se vidi kako u ruci drži veliku svotu novca.

View this post on Instagram

Tú me faltas! 💔

A post shared by Mª Gabriela Chávez C. 🇻🇪 (@gabychvz) on

Porodica je tada (2016. godine) govorila da ona u Pariz odlazi da studira. Sada kao 21-godišnja devojka i dalje je navodno na Sorboni, gde je odlučila da nastavi s obrazovanjem. S druge strane, nastavnici u Venecueli rade gotovo besplatno zbog hiperinflacije.

U međuvremenu, naslednik njenog oca ponaša se još gore, prema pisanju Dejli mejla.

Naime, predsednik Nikolas Maduro izazvao je bes javnosti kada se internetom proširila fotografija na kojoj se vidi da uživa u gala večeri u Istanbulu.

U septembru prošle godine slikao se u društvu slavnog kuvara Salt Bea, inače specijaliste za odreske, dok većina građana Venecuele ni ne može sebi da priušti meso.

Dok mnogi meso mogu samo da sanjaju, jedno od sedmoro dece trenutno pati od neuhranjenosti, a roditelji ih napuštaju i ostavljaju jer ne mogu više da se brinu o njima.

Dva meseca pre nego što je Maduro posetio Istanbul, njegovi pastorci Josval Gavidija Flores i Valter Gavidija Flores spiskali su oko 45.000 dolara na ekstravagantnih 18 noćenja u hotelu Ric u Parizu, gde sobe koštaju i po 591 dolar za noć.

Njihov hotelski račun iznosi otprilike koliko i mesečne plate 2.000 Venecuelanaca. Osnovni troškovi života koštaju gotovo 16 puta više od minimalne plate. Šest od deset stanovnika zemlje imaju nekoga ko ne može da prehrani svoju porodicu, a jedna od 12 porodica prisiljena je da kopa po đubretu u potrazi za hranom.

Bogate Čavesove ćerke snimljene su i kako uživaju u skupim restoranima i kupuju u skupim radnjama u Madridu. Madurovi pastorci optuženi su prošle godine za upletenost u pranje novca.

Madurov jedini sin Nikolas drži se dalje od medija i javnosti. Jedina kontroverza koja se veže uz njega je pretnja koju je u govoru 2017. uputio američkom predsedniku Donaldu Trampu. Rekao je da će "izrešetati" Njujork i osvojiti Belu kuću ako se američka vojska uplete.

Ime bliskog Madurovog saradnika Diosdada Kabela povlačilo se po medijima zbog povezanosti s trgovinom drogom, ali ništa nije dokazano. Njegova ćerka Danijela aktivna je na društvenim mrežama i ne stidi se lagodnog života. U vezi je s pop pevačem Omarom Acedom.

Kako zaista izgleda život bogatih klinaca otkrila su dvojica bratanaca prve dame Cilije Flores. Efrain Antonio Kampo Flores i Franki Francisko Flores osuđeni su na 18 godina zatvora nakon što su u SAD pokušali da prokrijumčare 20 miliona dolara vrednu količinu kokaina preko Haitija.

strana 1 od 121 idi na stranu