Britanci mole princa Filipa (97) da vrati vozačku, on kupio novi džip

Vojvoda od Edinburga viđen je kako vozi novi "Lend Rover" dva dana nakon što je učestvovao u nesreći na putu u blizini Sandringema u Norfolku. Fotografije objavljene u "Dejli mejlu" i u "Sanu" potvrđuju da je princ Filip (97), vozio sam na imanju u Sandringemu.

Život

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

18:49

Britanci mole princa Filipa (97) da vrati vozačku, on kupio novi džip
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novi model “Frilendera”, u kojem je princ viđen na mestu vozača, isporučen je u petak u Sandringem, prenosi BBC.

Princ Filip nije povređen u nesreći u četvrtak, ali su dve žene zadobile povrede. Vojvoda se sudario sa Kijom. Vozač, 28-godišnja žena, pretrpela je posekotine, dok je 45-godišnja putnica slomila ručni zglob.

Devetomesečni dečak iz pomenutog automobila nije bio povređen.

Vojvoda je putovao sam u svom autu kad se dogodila nesreća na putu A149.

Policija u Norfolku saopštila je u četvrtak kako će se incident istražiti "i da će preduzeti odgovarajuće mere".

Džeremi Klarkson moli princa da prestane da vozi

Poznati TV voditelj Džeremi Klarkson pridružio se svim Britancima koji pozivaju britanskog princa Filipa (97) da se okani vožnje, nakon što je u četvrtak učestvovao u automobilskoj nesreći blizu dvorca Sandringam.

"Uvek nam govore da su stariji vozači bolji, iskusniji i sigurniji od onih mlađih, ali ne čini mi se baš tako", napisao je slavni TV voditelj u tabloidu San.

Klarkson je pohvalio Filipovu suprugu, kraljicu Elizabetu II (92) koja i sama "još uvek vozi kao mudra sova", napisao je. "Nadajmo se da će tako i nastaviti i da će vozačku dozvolu svog supruga vratiti policiji."

Automobilska nesreća na društvenim mrežama je podstakla raspravu o tome da li bi starije osobe trebalo da voze.

U skladu s aktudlnim britanskim zakonom vozači stariji od 70 godina moraju da se podvrgnu sistematskom pregledu kako bi produžili vozačku dozvolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: