Vesti -

Zašto se pred praznike ponašamo kao "pijani milioneri"? VIDEO

Svaki decembar godinama liči na pripremu za sudnji dan. Gužve u sobraćaju, na šalterima, prepuni tržni centri, frizerski saloni, supermarketi… I kao da sa prvim januarom počinje smak sveta, a ne samo još jedna godina.

Izvor: B92
Podeli

Gotovo svako od nas ima potrebu da obraduje članove porodice i prijatelje tokom novogodišnjih praznika i da im pokloni nešto autentično. Nedostatak ideja često ne manjka, ali je kod nas očigledno još uvek osetna razlika između želja i mogućnosti. I, onda se postavlja pitanje šta nam je?

Jesmo li prebogati ili preanksiozni, pa ovih dana trošimo sve što imamo i nemamo? Zašto nam nedostaje racionalnost i kako da se promenimo u "Jutru" na TV Prva otkrili su finansijski savetnik Karolina Herbut i psiholog Žarko Trebješanin.

Trebješanin smatra da Nova godina u nama "podstiče malo regresiju", ali u dobrom smislu, "da podetinjimo".

"Pred Novu godinu malo podetinjimo. Ljude hvata euforija i teško je odoleti takvom raspoloženju", rekao je Trebješanin te dodao da ta euforija počinje već početkom decembra.

Gosti u studiju su govorili da se ne bavimo dovoljno sobom i da nismo pripremljeni, pa je to jedan od razloga manične kupovine pred praznike.

A zašto se pred praznike ponašamo kao "pijani milioneri":

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu