- Vesti -

Obična ljubaznost promenila joj je čitav život

Odluka koju smo doneli bez razmišljanja, vođeni zdravim razumom i željom da pomognemo, može i te kako da nam promeni život. Upravo se to dogodilo jednoj mladoj Amerikanki iz Teksasa.

Izvor: B92
Podeli

Osamnaestogodišnja Evoj Goulijams radila je svoju smenu u Vafl hausu kada se pojavio jedan stariji čovek koji joj je zatražio pomoć da iseče vafle jer sam za to nema snage.

Devojka je bez razmišljanja to učinila, kako bi mu olakšala obrok i učinila mu sedenje u restoranu prijatnijim.

Nju je u tom trenutku slikala koleginica i objavila fotografiju na društvenim mrežama, a fotografija je momentalno postala viralna i zaradila preko 147.000 pozitivnih reakcija, devet hiljada komentara i preko 70.000 deljenja.

Osamnaestogodišnjakinja je govorila za lokalnu televiziju ističući da nije uradila ništa posebno već nešto što bi uvek uradila i za bilo koga ko bi joj to zatražio. Ipak, u toku intervjua je rekla da trenutno radi u restoranu kako bi zaradila novac za fakultet.

Nadležni na Univerzitetu Južni Teksas videli su prilog i odulčili da joj daju stpendiju u vrednosti od 16.000 dolara kako bi joj pomogli da ostvari svoj san.

Univerzitet se pobrinuo i da ona stupi u kontakt sa specijalnim savetnikom koji će joj pomoći da odabere polje studiranja, a za sada se osamnaestogodišnjakinja odlučila za poslovno upravljanje.

Vesti

Gde Srbi putuju za 1. maj? /VIDEO

O aranžmanima za Novu godinu i za letovanje razmišlja se mesecima unapred, a nekada se isto tako razmišljalo i za 1. maj. Ako se može verovati turističkim agencijama, to vreme se vratilo, a produženi vikend koristi se ne samo za roštiljanje, već i za posetu atraktivnim turističkim destinacijma.

Vesti ponedeljak 30.04. 19:25 Komentara: 8

Hladno pivo kod Zorana Kesića / VIDEO

Ukoliko ste u subotu propustili 135. epizodu emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na O2 televiziji, propustili ste i gostovanje legendarnog zagrebačkog benda Hladno pivo i njegovog frontmena Mileta Kekina. Taj propust sada možete da ispravite na sajtu b92.net.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 170 idi na stranu