Stiven Hoking je imao odličan smisao za humor / VIDEO

Proslavljeni teorijski fizičar, tvorac savremene kosmologije, Stiven Hoking, koji je preminuo 14. marta, uprkos teškoj bolesti koja ga tokom najvećeg dela života vezala za kolica, često je znao da pokaže svoj neskriveni smisao za humor.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

12:32

Stiven Hoking je imao odličan smisao za humor / VIDEO
GettyImages

1. Teši tinejdžerke

Tokom razgovora održanog u Sidnejskoj operi, neko iz publike pitao je Hokinga kakav kosmološki efekat ima to što je pevač Zejn Malik napustio grupu One Direction.

"Napokon, pitanje o nečemu važnom", odgovorio je on.

"Svim devojkama slomljenog srca savetujem da obrate više pažnje na studije teorijske fizike. Tamo će jednoga dana moći da se nađe dokaz o postojanju više svemira. Nije nemoguće da je u jednom od njih Zejn još uvek u One Direction, možda i u vezi sa nekom od vas."

2. Simpsonovi

Stiven Hoking je gostovao u više popularnih TV emisija i serija i, kao po pravilu, uvek je bio spreman na šalu na svoj račun.

Njegova uloga "zlog" profesora u popularnoj animiranoj seriji Simpsonovi uvek je nailazila na naklonost fanova serije. 3. Bregzit

U jeku polemike o tome da li Velika Britanija treba da napusti Evropsku uniju ili ne, Hoking je izjavio da bi "užasna greška" bilo ignorisati populizam koji je doveo do Bregzita, kao i do izbora Donalda Trampa za predsednika SAD. Britanskoj premijerki Terezi Mej je tada poručio:

"Svaki dan se bavim teškim matematičkim pitanjima, ali molim vas nemojte od mene da tražite da vam pomažem oko Bregzita."

4. Tramp

Tokom predstavljanja projekta međuzvezdanog putovanja "Starshot" 2016. godine, što se dogodilo baš u vreme američkih predsedničkih izbora, Hokinga su pitali kako izgleda inteligentni život.

"Šta je to što ljudska bića čini jedinstvenima? Neki kažu da su to jezik ili alat. Drugi su uvereni da je u pitanju logičko zaključivanje. Oni očigledno nisu sreli mnoge ljude", odgovorio je.

5. Sline

Kada su mu, prošle godine, predložili da za Dan crvenog nosa (humanitarni događaj, emisija teleton, putem koje se prikupljaju sredstva za siromašne i ugrožene) smisli šalu o slinama, Hoking je odgovorio:

"Ja sam naučnik svetskog glasa, koji je pomogao da se oblikuje način na koji razumemo svemir, a od mene traže šalu o slinama. Mora da mi se zaista sviđa ova dobrotvorna inicijativa."

6. Da li se vi to šalite?

Kada je gledao snimak u kome poznati glumci, među kojima i Liam Nison, učestvuju u audiciji za njegov prepoznatljiv glas, Stiven Hoking je rekao:

"Da li se vi to šalite!?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: