- Vesti -

Retke Nasine fotografije istraživanja Meseca na aukciji

Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji.

Izvor: Beta
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje će od danas ponuditi na prodaju aukcijska kuća Skiner iz američke države Masačusets.

Kako navodi ta aukcijska kuća, aukcija nazvana "Lepota svemira" prva je američka aukcija na kojoj se prodaju samo stare fotografije astronauta Nase kada je bio vrhunac istraživanja Meseca od 1961. do 1972. godine.

Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Aukcija počinje danas i trajaće do 2. novembra.

"Fotografije su vredne ne samo zbog njihovog naučnog i istorijskog značaja već i zbog njihove umetnosti", rekla je Mišel Lamuni iz aukcijske kuće.

Vesti

Džordž i Amal Kluni se izvinili putnicima na letu

Porodica Kluni, Džordž i Amal, unapred se izvinila putnicima u avionu na letu za Veliku Britanju zbog buke koju će možda da izazovu njihovi šestomesečni blizanaci Ema i Aleksandar i podelili su im slušalice na kojima je pisalo "Izvinite unapred".

Vesti sreda 13.12. 19:30 Komentara: 1
strana 1 od 3602 idi na stranu