- Vesti -

Naučnik preminuo od ujeda zmije i svaki tren do smrti zapisao

Naučnik Karl Šmit preminuo je od ujeda zmije. Kako nije želeo da primi lekarsku pomoć, u životu je bio još svega nekoliko sati, tokom kojih je u dnevniku beležio simptome koje oseća sve do trenutka smrti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Šmit je tokom svog istraživačkog rada u Muzeju filma u Čikagu 1957. godine podigao jednu zmiju razgovarajući sa kolegom o slabim šansama da je u pitanju smrtonosna vrsta.

Kako nije znao koja vrsta zmije je u pitanju, nije bio siguran da je smrtonosna. Iz radoznalosti zapisivao je tegobe koje oseća. Prvo se javila mučnina sa povraćanjem, da bi na kraju umro od velikog unutrašnjeg krvarenja, piše Indy100.

"Dok smo komentarisali mogućnost da je u pitanju bumsleng, bez ikakvih mera predostrožnosti sam uzeo u ruku nakon čega me je ujela za levi palac. Usta su joj bila široko otvorena, ali me je zakačila samo jednim zubom. Prvo sam oseti hladnoću, počeo sam da se tresem, pa je usledila groznica“, zabeležo je Šmit.

"Počele su desni da mi krvare“, napisao je.

Narednog dana nakon doručka njegovo stanje je počelo da se pogoršava. Krv je počela da mu curi i iz nosa.

"Krvarim iz trbuha. Iz nosa i usta stalno mi kaplje krv."

Kada je posle podne shvatio da sve postaje gore i gore dozvolio je kolegama da pozovu doktora, ali tada već nije mogao da priča i neprestano se znojio. Zatim se onesvestio. Kako lekar nije mogao da mu pomogne, prevezen je u bolnicu, gde je sat vremena kasnije preminuo.

Dugotrajno umiranje stručnjaci su objasnili time što je zmija bila vrlo mlada i zakačila je Šmita samo jednim zubom.

Vesti

strana 1 od 3606 idi na stranu