- Vesti -

"Štreberi" dodeljuju stipendije studentima

Početkom naredne akademske godine dvadesetak studenata koji su primljeni na UCLA, ali nisu u prilici da pokriju troškove studiranja, dobiće stipendiju koja nosi naziv "The Big Bang Theory".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Bazinga!", što bi rekao Šeldon Kuper, junak hit serije "Štreberi" (The Big Bang Theory), na vest koja će svakako obradovati studente prestižnog Kalifornijskog univerziteta (UCLA), a slučaj je bez presedana, budući da dosad nijedna stipendija nije nazvana po nekoj TV seriji.

Osim što preuzima ime jednog od najpopularnijih sitkoma mreže CBS, stipendija se odlikuje i po tome što su je osnovali ko-producent serije Čak Lor i većina njenih glumaca, među kojima Džim Parsons, Kejli Kuoko-Sviting, Džon Galeki i Sajmon Helberg, kao i TV mreža CBS i studio Vorner Bros.

Zahvaljujući njihovim donacijama prikupljeno je blizu četiri miliona dolara.

Kao što i sam njen naziv govori, stipendija će biti namenjena studentima matematičkih, naučnih, tehnoloških i inženjerskih nauka.

"Serija 'Štreberi' (The Big Bang Theory) je bila pravi poklon za nas, posvećena naučnoj zajednici i podržana od nje, pa smo odlučili da joj malo vratimo od onog što nam je dala", objasnio je Lor u intervjuu za sajt Verajeti.

"U tom duhu, naša porodica Štrebera je dala značajnu donaciju i zajedno ćemo podržati buduće erudite, naučnike i lidere", kazao je on.

Za UCLA je ovo prilika da mu se pridruže novi briljantni studenti, koji potiču iz siromašnijih društvenih sredina.

Naime, da bi neko upisao prestižni univerzitet u Los Anđelesu osim odličnih školskih rezultata potrebno je da ima i prilično dubok džep.

Kako bi stvar bila još zabavnija, imena odabranih studenata biće saopštena tokom snimanja serije, čija će nova sezona početi da se prikazuje od idućeg septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 194 idi na stranu