- Vesti -

Kondom budućnosti? Zadovoljstvo veće s njim nego bez njega

Australijski naučnici dizajniraju kondom na bazi hidrogela koji za razliku od lateksa deluje poput ljudske kože, a imaće i funkciju samopodmazivanja.

Izvor: 24sata.hr
Podeli

Najčešći izgovor zašto muškarci ne vole kondome jeste taj da im kvare užitak - zbog toga, australijski naučnici s Univerziteta Volongongn dizajniraju kondome koji poboljšavaju osećaj zadovoljstva. Kondomi se prave od hidrogela, koji je snažan i fleksibilan materijal, a ponaša se kao ljudska koža

Ideja je začeta još 2013. godine kada je tim s Robertom Gorkinom na čelu dobio 100.000 američkih dolara na raspolaganje da bi razvijao kondome nove generacije. Kondomi bi imali funkciju samopodmazivanja odnosno ispuštanja lubrikanta i provodljivosti impulsa. Trebalo bi da pruže veće zadovoljstvo i seks s njima trebalo bi da bude veći užitak nego bez njih.

“Cilj nam je bio da napravimo materijal koji može da zameni lateks. Hidrogel je tu već vekovima, ali njegova upotreba je postala značajna tek kada je počeo da se koristi u protezama, očnim implantatima i krvnim žilama“, istakao je Robert Gorkin dodavši kako će im u projektu pomagati i kolege sa Univerziteta Melburn.

"Testiraćemo nove kondome i videti kako kondomi utiču na mozak i pružaju li zaista veći užitak od onih od lateksa. Ako napravimo takve kondome koje će ljudi s užitkom koristiti, smanjićemo rizik od polno prenosivih bolesti", napomenuo je Gorkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu