- Vesti -

Lekari stopirali abortuse uoči Uskrsa “da ne bi uznemirili boga”

Grupa od oko 30 ginekologa u Rumuniji odlučila je da obustavi sve abortuse tokom sedmice uoči pravoslavnog Uskrsa 12. aprila "kako ne bi uznemirili Boga".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ne izvodimo abortuse tokom velikih praznika, naročito Svete nedelje i Božića jer smatramo da ne treba uznemiravati boga", rekao je Marijus Kraina, ginekolog i direktor lokalne bolnice u gradu Temišvaru.

U Rumuniji se dnevno izvede oko 250 abortusa. "Ovde, abortus se smatra kontraceptivnim sredstvom. Imamo jednu od najviših stopa abortusa u Evropi", rekao je Kraina.

Abortus je tokom vladavine Nikolae Čaučeskua bio zabranjen u Rumuniji da bi posle revolucije i njegovog ubistva bio legalizovan 1990. Te godine zvanično je izvedeno 992.000 abortusa, tri puta više nego što se rodilo dece, piše AFP.

Od tada, broj prekinutih trudnoća postepeno se smanjivao u ovoj drugoj najsiromašnijoj zemlji EU. Tokom 2012. zabeleženo je 88.000 abortusa i 200.000 novorođenčadi.

Vesti

Porodila se premijerka Novog Zelanda

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern se porodila. Na svet je donela zdravu devojčicu i postala je drugi premijer u istoriji koji se porodio. Takođe, ona je svetu pokazala svojim primerom da nijedna vrata nisu zatvorena za ženu ako postoiji jaka volja.

Vesti četvrtak 21.06. 10:36 Komentara: 6

Veridba na Mundijalu: Najbolji fudbaler se ženi?

Kristijano Ronaldo već je zablistao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kao i njegova devojka Georgin aRodrigez. Naime, on apomno prati sve utakmice Portugala, a na utakmici protiv Maroka pokazala je detalj koji je "uzbudio duhove" u svetskim medijima.

Vesti četvrtak 21.06. 08:41 Komentara: 5
strana 1 od 3867 idi na stranu