- Vesti -

Merijam Vebster: Reč 2014. godine je...

Reč "kultura" reč je godine prema izboru američkog rečnika Merijam Vebster.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Kultura" se tako priključila Oksfordovoj reči "vejp" (vape), miljenici pokreta elektronskih cigareta i "izlaganju" (exposure), koja je izbor Dictionary.coma posle epidemije ebole.

Na drugom mestu po popularnosti, američki rečnik Vebster izabrao je "nostalgiju" zahvaljujući velikoj 50-godišnjici početka pokreta slobode govora, "rođenju" ford mustanga i početku britanske invazije u vidu "Bitlsa", koji su pre pola veka prvi put stigli na tlo Amerike.

Urednik rečnika Piter Sokolovski objasnio je AP-u da u poslednje vreme "koristimo reč 'kultura' češće" i da je od procenjenih 100 miliona pretraga na sajtu rečnika, kultura imala rast od 15 posto iz godine u godnu.

Reč "kultura", dodaje on, ne označava kulturu u najužem smislu te reči, već je u igri i kultura transparentnosti u državnim i poslovnim institucijama, kultura poznatih ličnosti, kultura pobede u sportu, kultura ispijanja kafe....

Vesti

Veliki petak u subotu, samo na Paliluli

U tradicionalnom kalendaru Opštine Palilula iz Niša, kojim se 7 godina zaredom promovišu najbolji đaci i studenti iz ove opštine, 2015. godina predstavljena je tako da je Uskrs u ponedeljak, Badnji dan 4. a Božić 5. januara. U Opštini kažu da je pogrešila štamparija, pišu Južne vesti.

Vesti sreda 31.12. 09:15 Komentara: 10
strana 1 od 156 idi na stranu