Novi hit na internetu - "No Woman, No Drive"

Saudijska Arabija je jedina zemlja na svetu u kojoj ženama nije dozvoljeno da voze automobil. O tome se sve češće govori, a žene u toj zemlji sve češće protestuju, ponekad čak i rizikujući da budu uhapšene i kažnjene.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2013.

12:56

Default images

Nekoliko Saudijki je rizikovalo da budu uhapšene i kažnjene zbog toga što su u znak protesta vozile automobil, snimile se i snimak postavile na internet.

Neke od njih, koje su nameravale da učestvuju u ovom protestu, ranije su dobile preteće pozive, tako da su odustale. U toj zemlji zapravo ne postoji zakon koji bi zabranjivao ženama da voze, radi se više o običaju i usmenoj zabrani.

Dajući ženama podršku da se izbore za svoje pravo da voze automobile, saudijski aktivista i komičar Hišam Fageh snimio je, zajedno sa kolegama, ironičnu verziju popularne pesme Boba Marlija "No Woman, No Cry", samo je u ovom slučaju "No Woman, No Drive".

Pesmu je postavio na Jutjub, a do ovog trenutka pregledana je više od 3 200.000 puta.

"Ja zapravo i ne slušam muziku, ali dok sam studirao u SAD čuo sam ovu pesmu jednog Jamajkanca, koja je privukla moju pažnju. Odlučio sam da je izvedem na svoj način. U mojoj kulturi baš i nema muzičkih instrumenata, pa ću je otpevati uz pomoć talentovanih prijatelja", kazao je Fageh na početku videa.

Pogledajte kako to izgleda kad mladi Saudijci na ironičan način ukazuju na to da žene imaju pravo da voze automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: