- Vesti -

A za papu - 20 godina star reno 4

Jedan italijanski sveštenik poklonio je papi Franji 20 godina star beli reno 4 kako bi mogao da se vozika po Vatikanu.

Izvor: BBC
Podeli

Automobil, koji je prešao 300.000 km, papi je poklonio otac Renco Zoka. Papa se nakon toga provozao kolima. Poznat po skromnom načinu života, papa Franja je rekao da je vozio ista kola u rodnoj Argentini.

U želji da ohrabri štednju i skromnost u Crkvi, papa je urgirao da se izbegava voženje preskupih limuzina. Otac Zoka kaže da je bio oduševljen papinim naporima da napravi "crkvu za siromašne", pa ga je to inspirisalo za ovakav poklon.

"Šta je bolji poklon od mog starog renoa 4?", rekao je. Ipak, Zoka se iznenadio što ga je papa pozvao da se zahvali na poklonu.

Papino obezbeđenje, pak, bilo je šokirano kada je sam papa Franja uzeo ključeve i odlučno provozao svoj "novi" automobil.

Vesti

Let od koga zastaje dah (VIDEO)

Korlis je iskočio iz helikoptera i započeo let prema planini Đijanglang. Međutim, ono što će mnoge zaprepastiti jeste činjenica da je pri brzini od 196 kilometara na sat precizno projurio kroz tako uzak procep.

Vesti ponedeljak 30.09. 23:02 Komentara: 10

Šta plaši meštane zaseoka Kantari?

Meštane zaseoka Kantari u selu Gornja Dragotinja kod Prijedora, u Bosni i Hercegovni, noću bude jezivi krici koji lede krv u žilama i dok neki veruju da su to vukovi ili neka druga zver, drugi su uvereni da je reč o drekavcima, piše sarajevski “Dnevni avaz”.

Vesti ponedeljak 30.09. 20:33 Komentara: 15

SAD: 30 dana zatvora zbog "tverkinga"

Svako ko “meša”, “ljulja” ili nedolično pleše u krilu druge osobe u Dekvinsiju u Luizijani, mogao bi biti kažnjen zatvorom od 30 dana, jer je gradonačelnik rešio da prekine ludilo “tverking” plesa.

Vesti ponedeljak 30.09. 15:08 Komentara: 15
strana 1 od 153 idi na stranu