- Vesti -

Staljinov bunker je sigurno utočište

Za one koji veruju u kraj sveta, koji po kalendaru Maja treba da se desi 21. decembra, i za one sa dubljim džepom - u Moskvi postoji specijalno rešenje.

Izvor: Beta
Podeli

"Pozivamo vas da preživite smak sveta 21. decembra 2012. u Staljinovom "Bunkeru-42 na Taganki", 65 metara ispod zemlje" navodi se na sajtu tog čuvenog bunkera, koji je Josif Visarionovič izgradio za sebe, u slučaju nuklearnog rata.

Cena "komfornog i bezbednog" kraja sveta iznosi 500.000 rubalja (oko 16.000 dolara). Ipak, za VIP mesta treba platiti tri puta više, uz besplatan ulaz za decu do sedam godina.

U slučaju da smak sveta ne nastupi, kompanija koja iznajmljuje bunker površine sedam hiljada kvadratnih metara, obećava da će vratiti 50 odsto cene ulaznice.

Karte se uveliko mogu kupiti na različitim sajtovima, ali za sada nema podataka o broju zainteresovanih.

Bunker u centru Moskve smatra se najdubljim na svetu. Pod zemljom je izgrađeno 26 spratova, zidovi su debljine metar i po, za smak sveta izdavaće se male, vojničke sobe.

Trenutno se intenzivno radi na popunjavanju rezervi hrane, a sale se opremaju tako da gostima bude komforno.

Gosti će, inače, imati mogućnost da se hrane pet puta dnevno, tokom 24 sata, a ako ipak dođe do kraja sveta, uveravaju organizatori, u bunkeru postoji sve što je neophodno da se apokalipsa preživi tokom pola godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu