Bila je prava borkinja, a njena bolest je tihi ubica – 10 godina joj trebalo da je otkrije

Poznata radijska voditeljka i novinarka, Gorica Nešović, preminula je danas u 59. godini. Odavno je bilo poznato da je bolovala od dijabetesa, a o svojoj borbi je uvek javno govorila.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

17:16

Bila je prava borkinja, a njena bolest je tihi ubica – 10 godina joj trebalo da je otkrije

Gorici Nešović je trebalo 10 godina da otkrije dijabetes, a nakon toga joj se život naglo promenio. Njenu priču je uvek delila sa svima i trudila se da javnost maksimalno uputi na pacijente kao što je ona.

Pre samo tri godine, uoči svetskog dana dijabetesa, dala je izjavu za TV Prva u kojoj je imala poruku za sve pacijente koji su oboleli od ove bolesti.

Objašnjavala je kako sebi aplicira insulin i napomenula da je do toga stigla isključivo svojom nebrigom o zdravlju.

"Najgora stvar koja može da vam se desi je da ne mislite dovoljno na sebe", rekla je ona tada. Upozorila je građane da redovno vode računa o svom šećeru, ali i ohrabrivala ljude da upozoravaju svoje bližnje o simptomima ove bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: