Pravna bitka Đine Lolobriđide i dalje traje: "Pustite me da ostarim i umrem na miru"

U vreme svojih glumačkih vrhunaca, italijanska glumica Đina Lolobriđida bila je poznata kao najlepša žena na svetu. Danas 94-godišnjakinja ima bogatstvo procenjeno na više od 35 miliona funti, zbog koga je morala da angažuje bivšeg tužioca, advokata specijalizovanog za raskrinkavanje mafije iz Palerma Antonija Ingroiju, kako bi joj pomogao u obračunu sa otuđenim sinom Milkom Škofičem.

Izvor: B92, tportal.hr

Sreda, 24.11.2021.

12:07

Pravna bitka Đine Lolobriđide i dalje traje:
Foto: Profimedia

Škofič je optužio 34-godišnjeg asistenta svoje majke Andrea Pjacolu za prevaru, a prošlog meseca je dobio sudsku presudu, te Lolobriđida svoj novac sada može da koristi samo za svakodnevne troškove, bar dok se pravni sporovi protiv Pjacole ne reše.

Glumica se pojavila na italijanskoj televiziji u nedelju, kroz suze rekavši da je "ponižena" i da zahteva "legitimno pravo da ostari, a da ne bude opljačkana" i da bi sud trebalo da je "pusti da ostari i umre u miru".

"Ne zaslužujem ovo. Nisam učinila ništa loše, ali moja porodica je besna na mene i neće me ostaviti na miru. U mojim godinama trebalo bi da imam malo mira, ali ja ga još nemam. Imam pravo da živim i da umrem u miru", rekla je ona za italijanski RAI1.
Pjacola i Lolobriđida se poznaju najmanje jednu deceniju, kada je on u svojoj 24. godini postao njen vozač. Kasnije postaje njen pomoćnik, pa potom menadžer.

Slučaj protiv njega datira iz 2015. godine, kada je optužen da je preuzeo kontrolu nad firmom Visi D'arte, koja upravlja glumičinom imovinom i koristio ju je da bi prodao tri luksuzne nekretnine i kupio sprotski automobil ferari. On je optužen da je koristio bankovne račune na ime svojih roditelja kako bi na njih prebacio na hiljade evra od bogatstva filmske zvezde. Najnoviji pravni slučaj odnosi se na 350 umetničkih dela i antikviteta vrednih oko 250.000 funti, za koje je Pjacola optužen da ih je prodao bez Đininog znanja, navodi Tportal.hr.
Uoči slučaja, Škofič je podneo zahtev italijanskom Vrhovnom sudu za blokadu imovine kako njegova majka više ne bi bila u prilici da je poklanja. Početkom oktobra sud je presudio u njegovu korist nakon što su dobili dokaze o tome da Lolobriđida ima "oslabljen osećaj za stvarnost" i da je podložna eksploataciji. Sudije su presudile da Đina može da zadrži kontrolu nad svakodnevnim troškovima, ali da treba da bude sprečena da upravlja najvrednijom imovinom, bar dok se slučaj protiv Pjacole ne završi.

Glumica je u televizijskom intervjuu dodala i da je on njena "sreća", koja joj je pomogla da napreduje nakon što se otuđila od Škofića.

"Život je moj i ja odlučujem šta ću da uradim sa njim. To što dajem poklone Andreu i njegovoj porodici je neđšto što treba da se tiče samo mene i niko drugog", rekla je ona, dodajući da Pjacolu gleda "kao sina" i da je on svojoj ćerki čak dao ime po njoj.

Škofič je, posle ovakvog obraćanja svoje majke, demantovao tvrdnje da je pokrenuo sudski postupak protiv majke, rekavši da sve što radi, radi da bi je zaštitio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: