Par imao seks u aparatu za magnetnu rezonancu: O ovom istraživanju se i dalje priča FOTO

Istraživanje staro čak 30 godina najčitaniji je članak "britanskog časopisa "British Medical Journal" samo zbog fotografija seksualnog odnosa.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2020.

12:20

Par imao seks u aparatu za magnetnu rezonancu: O ovom istraživanju se i dalje priča FOTO
Ilustracija, Foto: Getty Images, Hulton Archive / Stringer

"BMJ" objavio je svojevremeno te fotografije koje su prve fotografije iz magnetne rezonance ljudi koji imaju seks a i kažu kako su te fotografije popularne i decenijama nakon objavljivanja. Fotografije su bile deo istraživanja, koje je posmatralo parove kako imaju seks u raznim pozama, a objavljeno je 1999. godine.

Glavno otkriće tog istraživanja je da penis poprima oblik bumeranga kada je u vagini, a do tada se mislilo da je ravan ili u obliku slova S. Takođe je pokazalo kako se materica ne povećava tokom seksa, što se protivilo tadašnjem mišljenju.

No, niko u "BMJ"-u nije smatrao da je istraživanje klinički ili naučno korisno, ali nakon objavljivanja je postao jedan od najčitanijih članaka ovog naučnog časopisa svih vremena, a čak je citiran u 130 drugih istraživanja i radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: