Stručnjak za vaspitanje na Weekendu otkriva kako odgajati djecu u digitalno doba

Kada je pravi trenutak da detetu damo mobilni telefon, koliko dugo bi trebalo da se igrati na PlayStationu, gleda Netflix, "skrola" po Fejsu? Svi imaju mobilni i Snepčet, šta ako samo ja detetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje širom sveta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2019.

14:25

Stručnjak za vaspitanje na Weekendu otkriva kako odgajati djecu u digitalno doba
Foto: Promo

Stručnjak za ovu temu je dr. Ranko Rajović koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje "Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ" i savetovati kako se baviti s decom u digitalno doba.

Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece te predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o vaspitanju i obrazovanju. Istraživanja koja je sproveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšto znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu da pomogu da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kad je reč o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su non stop uz nas te smo sve svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ga ne znamo kvalitetno konzumirati. Kako preživeti vikend bez mobilnog, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detoks, govorićemo na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival , koji se održava od 19.- 22. septembra, u punom su jeku.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: