Veliko partnerstvo koje menja svet na bolje

Velike kompanije ne prepoznaju se samo prema svojim finansijskim rezultatima i širenju na tržištu, već po tragu koji ostavljaju u zajednici u kojoj posluju. Coca-Cola sistem već decenijama unazad slovi za jednu od društveno najodgovornijih kompanija koja kontinuirano, pažljivo i vrlo posvećeno pruža podršku najosetljivijim kategorijama stanovništva. Kompanija radi na osnaživanju u pogledu obrazovanja i građenja karijere mladih, na zaštiti životne sredine, ali i podršci porodici, ujedno pomažući u svim nepredviđenim okolnostima i izazovima. Do sada je u razvoj zajednice uložila više od 3 miliona evra.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

09:00

Veliko partnerstvo koje menja svet na bolje
Foto: Promo

Na globalnom planu, Coca-Cola je prošle godine proslavila 100 godina saradnje sa Međunarodnim pokretom Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Rad ove organizacije na zaštiti ljudskog života, zdravlja i dostajanstva kompatibilan je poslovnoj filozofiji Coca-Cola u čijoj osnovi je posvećenost zajednici, te ne čudi da je saradnja svih ovih decenija iskrena i izuzetno bogata.

I u Srbiji je partnerstvo ova dva imena snažno! Poslednja decenija bila je izuzetno izazovna, naročito 2014. godine kada su velike poplave odnele brojne žrtve i izazvale ogromnu materijalnu štetu. Pokazujući humanost, Coca-Cola sistem je obezbedio pola miliona evra u cilju pomoći ugroženima u poplavljenim područjima kroz udružene napore i dobrovoljne donacije zaposlenih, otkazivanjem i preusmeravanjem budžeta reklamnih kampanja i promotivnih aktivnosti svih brendova, kao i kroz podršku svih kompanija članica Coca-Cola sistema. Osim finansijske pomoći, Coca-Cola sistem je, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, donirao i 85.000 litara vode Rosa koja je distribuirana do najugroženijih područja.

Nakon poplava, Coca-Cola Fondacija je, sarađujući sa institucijama države i Crvenim krstom, uložila značajna sredstva u obnovu zemlje. Osim donacija školama u Srbiji koje su osetile posledice poplava u vidu sportske opreme, Coca-Cola Fondacija je donirala i sredstva u iznosu od blizu 20 miliona dinara za sanaciju infrastrukture za zaštitu od poplava u pojedinim lokalnim zajednicama. Ukupna pomoć tokom saniranja posledica poplava iznosi više od milion dolara.
Foto: Promo
I migrantka kriza, koja je svoj vrhunac dostigla 2015. i 2016. godine, otvorila je prostor za saradnju, a samo neki od projekata poput „Osnaživanje žena migranata”, realizovan 2017, pokazao je neverovatan potencijal zajedničkog rada.

Pola veka uspešnog poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem odlučio je da obeleži upravo jednim velikim humanim projektom. Potvrđujući se još jednom kao odgovorna i kompanija koja vodi računa o potrebama zajednice u kojoj posluje, Coca-Cola je svoj veliki jubilej dodatno obogatila potpisivanjem ugovora o donaciji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92, kojim će biti pružena podrška narodnim kuhinjama širom zemlje. Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će biti pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu.

“Kao dugogodišnji partner Crvenog krsta i Fonda B92, zajednički smo više od jedne decenije posvećeni unapređenju kvaliteta života građana Srbije. Sistem narodnih kuhinja je ključan za veliki broj socijalno ugroženih osoba među kojima je više od 12.000 dece. U želji da ostavimo još veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima”, izjavio je tim Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

U planu je da oprema u saradnji sa Fondom B92 bude instalirana do proleća 2019. godine, kao i da tada počne sa radom posebna kuhinja u Beogradu u kojoj će biti pripremani obroci u vanrednim i kriznim situacijama.

Veliki jubilej Coca-Cola obeležava velikim delom, upravo na način na koji smo od kompanije i navikli. Humano, istrajno, iskreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: