Mladima treba podrška

Dok mladi u Srbiji vode borbu za zaposlenje, pojedine velike kompanije smišljaju šta da preduzmu kako bi novajlijama u traženju posla pomogle da pobede u njoj. Iako je situacija izazovna, ima sjajnih inicijativa koje povećavaju šanse za zaposlenje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

14:19

Mladima treba podrška
Foto: Promo

Jedna od kompanija koja važi za lidera u podržavanju doskorašnjih srednjoškolaca, studenata i mladih uopšteno je Coca-Cola HBC Srbija. Kroz platformu Coca-Cola podrška mladima, tradicionalno se pruža podrška osobama od 18-30 godina širom Srbije. Zahvaljujući svojoj posvećenosti učesnicima, postala je jedan od najboljih primera dobre prakse u regionu.

O uspehu ovog programa najbolje govore oni koji su ga pohađali. Tako je sveži diplomac Momčilo Krstić izjavio da je izuzetno zadovoljan radionicama, zahvaljujući kojima je ubrzo dobio i posao u struci.

"Sadržaj programa Coca-Cola podrške mladima zapravo uobličava ono znanje koje smo diplomom stekli i pomaže da ga upotrebimo. Radionice pomažu da naučimo da se u komunikaciji sa HR menadžerima izrazimo na pravi način. Svako je mogao i da dobije značajna znanja iz one sfere koja ga posebno interesuje. Za mene su konkretno teme vezane za prodaju bile od najveće važnosti, jer je marketing moj delokrug rada", rekao je Momčilo.

Njegova koleginica sa radionica Nevena Mišić posebno je istakla značaj ovakvih programa, s obzirom na to da, kakobjašnjava, formalno obrazovanje nije dovoljno.

"Svako ko ima mogućnost i želju da se prijavi na edukaciju Coca-Cola podrška mladima treba to da učini. Sada kada se bavim poslom koji volim, mogu da kažem da mi je izuzetno bitno moje obrazovanje, ali bez neformalnog obrazovanja ne bih mogla da se snađem u poslovnom svetu, jer se zaista mnogo nauči na primerima koji su kasnije lako primenljivi", potvrdila je Nevena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: