- PR članak -

Put oko sveta u jednoj šoljici čaja

Većini ljudi omiljeni topli napitak tokom zimskih dana je čaj. Bogata aroma, pozitivan uticaj na smanjenje stresa i opuštanje čine ovaj napitak toliko popularnim u gotovo svim zemljama sveta. Najpopularniji napitak na svetu otkriven je u Kini, a ubrzo je stigao u sve krajeve sveta. O njegovoj zastupljenosti govori i to da se svake godine u pojedinim zemljama 15. decembra obeležava Svetski dan čaja.

Izvor: PR ČLANAK
Podeli

Zbog čega baš čaj? Zato što čaj spaja sve nacije. Čaj ima mnogo lica. Dok Tibetanac svoj jutarnji čaj ispija začinjen puterom i solju, Maležanin svoju dnevnu dozu napitka uzima nakon obroka ili tokom dana, umesto dezerta. U Turskoj čaj služe uz svaki obrok, često i između, a obično se kuva u veoma čudnoj posudi podeljenoj na dva dela, dok je biserni mlečni čaj, poznat i kao mehur čaj, čiji se koreni nalaze na Tajvanu, postao svetski fenomen. Naravno, različiti narodi imaju i razne dodatke za čaj. Tako, na primer, Englezi u čaj često dodaju i mleko, dok se kod nas uglavnom, pored šećera, dodaju med ili limun. Gde god da živite, ispijanje ovog napitka vrlo brzo postao je način života, zapravo nešto više od uživanja.

Iako nas zimi greje, čaj je idealno letnje osveženje, ako ga pijete hladnog, pogotovo u kombinaciji sa limunom. Nebrojene recepture ledenog čaja, koje i dan danas nastaju, rezultiraju savršenom fuzijom čaja, voća i bilja. Svaki gutljaj otkriva novi vid uživanja, čiji je primarni zadatak da opusti um i telo. Upravo ti trenuci koje posvećujemo sebi uz nekoliko gutljaja ledenog čaja, neprocenjivi su. Zahvalite se svemu što imate i uživajte u sadašnjem trenutku i „navalite“ na svoju šoljicu čaja, jer je upravo taj trenutak neprocenjiv!

PR

Zašto je čaj zavladao planetom?

Da trenutak uživanja postaje večnost, a šolja čaja postaje šolja ljudskosti, rekao je Kakuzo Okakura, u svojoj čuvenoj Knjizi o čaju. U ovu izreku uverili smo se nebrojeno mnogo puta. Međutim, da li su istog mišljenja i poznate ličnosti širom sveta?

PR sreda 20.06. 11:45 Komentara: 1

Za predstojeće festivale: (T)HE majica je Superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova. Upravo time inspirisan, Heineken® je u okviru kampanje "Live your music" lansirao novu, limitiranu seriju limenki koje krase nazivi TECHNO, ROCK, RNB i POP.

PR sreda 20.06. 09:00 Komentara: 0

Apatinska pivara predstavila zabavne prese za recikliranje

U okviru edukativnog projekta "Reciklirajte i vi“ Apatinska pivara je, u saradnji sa Solagro timom i Sekopakom obeležila Međunarodni Dan reciklaže. Kako bi na zanimljiv način podstakla i motivisala svoje potrošače da recikliraju, Pivara je predstavila fudbalski sto za reciklažu, prilagođenu verzija popularne igre koja umesto žetona ili novčića za aktiviranje igre koristi prazne limenke.

PR petak 18.05. 09:15 Komentara: 0

WOAH te zove! Što više zatvarača to je fora jača!

Topli dani su nam nekako doleteli, a mi smo dobro raspoloženi i puni pozitivne energije. U „niskom startu“, potpuno spremni da se upustimo u nove avanture i istraživanja. Međutim, da li sve odluke ili planovi moraju da budu velike ili grandiozni? Da li i vas mogu oraspoložiti one male stvari koje vam jednostavno razvuku osmeh na licu, stvari koje vam nabace cool izgled.

PR sreda 16.05. 23:00 Komentara: 0

WOAH te zove! Sakupljaj poene i obraduj sebe!

Proleće se budi i stiglo nam je na velika vrata kao godišnje doba koje pokreće. Godišnje doba koje sa sobom nosi nove odluke i planove. Stiže nam vreme za potpuno nove avanture i istraživanja. Oseća se na sve strane nalet pozitivne energije, spremni smo da glasno kažemo „DA“ za nove avanture i istraživanja. Međutim, ne morate uvek pred sebe postavljati grandiozne planove i odluke?

PR četvrtak 10.05. 10:00 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu