Prvi video snimci misteriozne Severne Koreje

Severna Koreja primarno je poznata u zapadnom svetu po svojoj izuzetnoj izolaciji i zatvorenosti prema Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Život

Izvor: Mashable

Utorak, 23.07.2013.

13:15

Default images

Severna Koreja je nedavno dobila 3G mobilnu mrežu što je omogućilo malo veći uvid u život u ovoj zemlji. Međutim, sada smo dobili još dublji uvid u ovu misterioznu zemlju. Instagram tvrdi da su u pitanju prvi video snimci iz Severne Koreje koji su ikada postavljeni na njegovom sajtu. Ove kratke klipove objavili su nagrađivani fotograf Dejvid Gutenfelder na svom Tviter nalogu @dguttenfelder i reporter Žan Li iz Associated Pressa. Gutenfelderovi kratki i neobrađeni video snimci pružaju interesantan i jedinstven uvid u život u Severnoj Koreji za spoljni svet. Koliko će stanovnici ove zemlje biti u prilici da se povežu sa ostatkom sveta isključivo zavisi od vlasti u ovoj zemlji. Kada je Severna Koreja lansirala 3G mobilnu mrežu, građanima je bilo dozvoljeno da je koriste isključivo za slanje poruka i čitanje oficijelnih državnih novina, dok su strani državljani mogli da pristupe većem delu interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: