Znalac sa Rtnja: "Smaka sveta" neće biti

Planinu Rtanj na jugoistoku Srbije danima opsedaju turisti i pristalice teorije katastrofe, ali znalac ovdašjih prilika i poznavalac, po sopstvenom priznjanju, skoro svih legendi te planine Dragoslav Milenović zvani Šou kategorično tvrdi - smaka sveta sutra neće biti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

23:30

Default images

Na vrhu planine Rtanj, doduše, sutra će se oko 11 sati pojaviti ultraljubičasta vatra, jer će se tada u dijagonali poređati sedam planeta u kosmosu i stvoriti energetsko polje koje će mnogim ljudima doneti mentalnu snagu, ali smaka sveta neće biti, rekao je Milenović Tanjugu.

"Niste vi moj tim da biste videli odmah to što će se sutra dešavati na vrhu planine, zato je bolje da snimite kamerom", "upozorio" je i ekupu Tanjuga, kao i mnoge druge novinarske timove koji već danima njegovi sagovornici.

U skromnoj kafanici, u kojoj je nedavno iskljčena struja, ali ne zato što nije platio račun, kako tvdi Milenović, već zato što će sutra biti "vrlo visoka frekvencija koja kada naiđe sve aparate sagori po kući".

Rtanj, nastavlja priču Šou, nekadašnji estradni producent menadžer, bio je centar zemlje prilikom stvaranja sveta i zato je tako poseban, zato emituje čistu pozitivnu energiju "našim tvorcima i tu obitavaju anđeli, viša bića".

"I to je istina", ozbiljan je Milenović.

U kafanici na ulazu u naselje Rtanj, daleko od glavnog puta, ređaju se novinarske ekipe kojima Milenović nudi domaću rakiju, "iako ima i brendi", kuva pravi rtanjski čaj i nikome ne dozvoljava da plati.

To će mu "oni" nadoknaditi, veli u poverenju.

I dok je nekadašnji estradni menadžer domaćinski gostio svakog putnika koji je svratio u njegovu kafanu "Šou" i pričao o tome kako će se "sutra u vaseljeni dogoditi neki uporedni događaji, planete podudariti u dijagonali i doći do nekog pomračenja, za sedam, osam, do deset minuta onaj koji je moćan spoznaće svoje vekove".

Ssou veli da se od sutra, pa sve do 31. oktobra iduće godine "vraćaju pali anđeli ocu tvorcu, a nakon toga nastaje zlatno doba, ne samo za Srbiju, nego za mnoge".

Pomalo pomodreo od "minusa" koji od Rtnja, kada ga obasja sunce, čini nestvarnu planinu prelepih senki i odsjaja zbog snega i inja koje se ne topi, u kafanu je ušao i holandski novinar Jost Fenehmond, koji je iz Beograda već tri godine dopisnik Radija 1.

Na srpskom jeziku, koji još uči, kaže da mu je interesantno to što malo mesto kao Rtanj želi da se promoviše i pokaže svetu kakav je.

Pored toga što primećuje da u Istočnoj Srbiji "nema mnogo ljudi i da svi hoće u Beograd", smatra da će možda "smak sveta malo pomoći u promoćiji regiona".

Na pitanje gde bi voleo da bude na sutrašnji dan, da nije dopisnik iz Beograda, odgovara bez razmišljana - u Meksiku.

"Ovo ne mogu da razumem, pomalo sam rezervisan, videćemo. Nadam se da će se desiti nešo lepo, ali nisam siguran. Ipak, malo sumnjam", rekao je iz osmeh novinar koji se sebe uz osmeh predstavio kao "pravog Jocu Amsterdama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: