- Ljubimac -

Mačak Srećko je simbol pobede i omiljeni član ekipe Narodnog pozorišta u Užicu VIDEO

Kažu da mačke tačno osete gde je dobra energija. E pa jedan mačak, po imenu Srećko, za svoj dom je izabrao ni manje ni više nego Narodno pozorište u Užicu. I već sedam godina odande ne mrda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Obožava da leži na tastaturama, kompjuteru, uđe u ormar, ili kad hoće da se igra sakrije se u ove visoke ormare, zovu ga, besomučno ga traže, on stoji, gleda odozgo", priča za "150 minuta" direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović.

Veliki deo vremena provodi na krovu družeći se sa pticama, a uspeo je da razjuri sve miševe iz podruma. Zaposleni kažu da je nemoguće provesti dan u pozorištu da se barem ne pozdrave sa Srećkom.

Kada ima slobodnog vremena prisustvuje poslvnim sastancima gde se ne boji da uskoči u raspravu kada je to potrebno. Postao je omiljeni član pozorišne ekipe. Kažu da je druženje sa njim omiljena antristres terapija.

Postao je simbol pobede jer s pojavio za vreme Jugoslovenskog pozorišnog festivala kada je užičko pozorište pobedilo sa predstavom "Buđenje proleća".

"Dan, dva pre toga su ga donele zagrebačke i naše glumice i igrale se ovde s njim. Na dan pobede sam ga sreo ovde ispred samog pozorišta i odlučio da ga vratim u pozorište povezujući tu sreću što smo pobedili na velikom festivalu s njim, dao mu ime Srećko i od tad evo sedma godina on je ovde kod nas", kaže Stamatović.

strana 1 od 9 idi na stranu