- Eucerin Leto -

Šta kad koža "popuca"?

Gotovo da nema devojke ni žene na svetu koja se bar jednom u životu nije susrela sa strijama. Samo jedan pogled na njih stvara paniku i pitanja kako ih zaustaviti, ukloniti i makar malo "zamaskirati". Ako ne u pubertetu, tokom rasta, onda će se one sigurno javiti tokom trudnoće.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Njihovu pojavu često mogu da uzrokuju hormoni koji tokom trudnoće imaju ulogu razmekšavanja kolagena a zbog lakše rastegljivosti kože tokom porođaja. Ima onih pripadnica nežnijeg pola koje imaju toliko sreće da tokom devet meseci ne "zarade" nijednu striju, dok ima onih drugih kojima trbuh bukvalno bude "izrezbaren" crvenim ožiljcima.

Ovi ožiljci, nastali naglim rastezanjem kože, nisu retka pojava ni kod muškaraca koji se bave bodibildingom. A kao što je pomenuto, ni tinejdžeri nisu izuzeti od strvaranja strija, koje nastaju zbog hormona rasta i intenzivnog rastezanja kože.

Razlikuju se bele i crvene strije. Strije se prvo pojave u crvenoj boji, a ukoliko se ne neguju, one će na kraju da pobele. Kada se to desi, mnogo je teže njihovo "uklanjanje", praktično gotovo nemoguće.

Da biste to izbegli, koži je potrebna svakodnevna nega, a posebno kada saznate da ste u blaženom stanju. Trudnicama se savetuje zato da čim saznaju da će u narednih devet meseci postati majke, svakog dana, ujutru i uveče mažu one delove tela koji će najviše biti "pogođeni" trudnoćom - stomak, zadnjicu i butine.

Na taj način će koža biti spremna za rastezanje, a ako se strije budu javljale, sigurno će biti "benignije".

Eucerin Ulje za negu tela protiv strija je namenjeno osetljivoj koži, pogotovo tokom trudnoće. Sadrži vitamin E i biljna ulja koja su bogata linolnom kiselinom, nezasićenom masnom kiselinom koja pomaže u zaštitnoj funkciji kože.

Preporuka je da se ovo ulje nanosi dva puta dnevno tokom šest meseci.

Eucerin leto | PR

Da li kosa opada zbog peruti?

Perut pogađa svaku drugu odraslu osobu, a koliko god se trudili, bele ljuspice teško da možete tek tako da sakrijete. Vidljive su u korenu kose, a pogotovo na tamnoj odeći, pa se mnogi osećaju veoma nesigurno zbog perutanja kože glave. Perut podjednako “napada“ i muškarce i žene, a ono što je važno jeste da ovo oboljenje može da se kontroliše, samo je važno da mu otkrijete uzrok.

Eucerin Leto ponedeljak 30.07. 09:59

Da koža "prebrzo"ne ostari

Prekomerno izlaganje suncu neće dovesti samo do crvenila i ozbiljnihih opekotina na koži, već će ona mnogo brže i da stari. Nije sunce naravno jedini razlog zbog kojeg će vaša koža početi brže da stari, to se dešava, između ostalog, i zbog stresa, manjka sna, previše cigareta, alkohola, crvenog mesa...

Eucerin Leto nedelja 22.07. 11:58 Komentara: 4

Naučite da "čitate" oznake na kremama za zaštitu od sunca

Pred nama je još vrelih dana, a mnogi se tek sada pripremaju za letovanje, pa je osim kupovine kupaćeg kostima, novih naočara za sunce, modernog šešira, na spisku sigurno i krema za zaštitu od sunca. Da biste znali koju kremu da kupite, neophodno je i da znate šta sve skraćenice znače i na šta sve treba da obratite pažnju.

Eucerin Leto sreda 18.07. 12:22

Kako do glatkog lica bez ili sa manje bora?

Bore oko očiju, usana i na čelu devojke počinju da primećuju u ranoj mladosti. Iako je tada dovoljno lice negovati običnom kremom, kada uđete u tridesete, potrebno je odabrati onu koja će najbolje odgovarati vašem licu.

Eucerin Leto subota 14.07. 08:37

Da alergija ne upropasti letovanje

Crvenilo, svrab, bele piknice i mehurići na koži znak su alergije na na koži, a koji mogu da se pojave već posle svega nekoliko minuta sunčanja. Dosadan i neprijatan svrab i bubuljice mogu bukvalno da vam upropaste letovanje i odmor.

Eucerin Leto četvrtak 12.07. 10:47
strana 1 od 2 idi na stranu