NIS donirao savremenu medicinsku opremu Domu zdravlja u Zrenjaninu

Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov" u Zrenjaninu dobio je savremenu medicinsku opremu čiju nabavku je podržala kompanija NIS u okviru programa "Zajednici zajedno".

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Donacijom u vrednosti od 12,5 miliona dinara, Domu zdravlja omogućena je nabavka sanitetskog i ambulantnog, kao i dva patronažna vozila za potrebe prevoza pacijenata. Takođe, nabavljeni su moderna stomatološka stolica sa kompletnom opremom i laboratorijski frižider za skladištenje vakcina.

Svečanosti koja je ovim povodom organizovana u Domu zdravlja u Zrenjaninu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, kompanije NIS, kao i osoblje ove zdravstvene ustanove. Biljan Elezović, direktor Pogona Srednji Banat je ovom prilikom istakao da je društvena odgovornost NIS-a jedan od prioriteta u poslovanju kompanije.

„Grad Zrenjanin je jedan od naših najvažnijih partnera i kada je reč o biznisu, ali i pri realizaciji projekata koje realizujemo u korist naših sugrađana. Sredstva u iznosu od 12,5 miliona dinara ove godine usmerili smo u Dom zdravlja u Zrenjaninu za nabavku neophodne medicinske opreme i vozila za prevoz pacijenata. Na ovaj način NIS želi da doprinese da deca, kao budućnost naše zemlje, imaju najkvalitetnije uslove za lečenje“, naveo je Elezović.

Foto: Promo
Foto: Promo

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina je istakao značaj saradnje sa kompanijom NIS, kao i važnost ulaganja u zajednicu.

"Zahvaljujem kompaniji NIS koja je pokazala svoju veliku društvenu odgovornost. Grad Zrenjanin je jedan od 13 gradova koji ima ovakvu saradnju sa NIS-om. I ove godine sarađujemo kroz projekat „Zajednici zajedno“ u okviru koga smo do sada zajedno realizovali mnogo projekata pre svega u oblasti sporta, rekreacije, školstva, a sada pomažemo i našem zdravstvu", naglasio je Janjić.

Gordana Đurić, direktorka Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” je istakla značaj donacije za ovu zdravstvenu ustanovu.

Foto: Promo
Foto: Promo

„Želela bih da zahvalim kompaniji NIS jer je prepoznala potrebu unapređenja primarne zdravstvene zaštite. Modernizacijom opreme i voznog parka, unaprediće se rad organizacionih jedinica, koje intenzivno rade sa decom, poboljšaće se primarna zdravstvena zaštita naših korisnika, i pozitivno će uticati i na zadovoljstvo naših pacijenata i naših zaposlenih“, rekla je direktorka Doma zdravlja u Zrenjaninu.

Donacija Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov” deo je ovogodišnje podrške kompanije NIS za 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije kroz program „Zajednici zajedno“. Кompanija je u okviru ovogodišnjeg ciklusa ovog programa društvene odgovornosti opredelila 116,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u kojima se leče najmlađi u 13 gradova i opština - Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Кikindi, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu, Кanjiži i Plandištu. Ovim ulaganjima, NIS će doprineti rekonstrukciji i adaptaciji dečjih dispanzera, nabavci savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila za čitav niz zdravstvenih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu