Kako da izbegnete opuštanje kože nakon naglog mršavljenja?

Ako ste dosta smršali, a i dalje se osećate nezgrapno, krivac bi mogla da bude opuštena, mlitava i labava koža. Zahvaljujući ovim savetima, sprečićete da se to desi...

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Izbegavajte dugo sunčanje

Vašoj koži potrebna je nega. Suviše sunca ili izlaganja kože hlorisanoj vodi samo će pogoršati problem i učiniti je još labavijom i razvučenijom.

Mineralni piling

Naučnici veruju da je ovo od pomoći jer piling mineralnim solima (kao i kupke) pospešuju cirkulaciju, samim tim i brže obnavljanje kože, koja će biti zdravija i elsatičnija. Dobar piling 3-4 puta nedeljno može učiniti čuda za vašu kožu.

Redovna hidratacija

Zdrava koža je hidrirana koža jer voda nosi toksine iz organizma, što će se vrlo brzo primetiti na vašem tenu. Osam čaša vode dnevno učiniće ogromnu razliku!

Proteini iz manje masnog mesa

Proteini omogućavaju građenje mišićne mase, pa će vaše telo biti zategnutije. Ali posnija mesa takođe sadrže kolagen i brojne ostale nutrijente koji koži daju elastičnost. Jaja se takođe preporučuju jer sadrže vitamin E i obilje drugih nutrijenata.

Sirova hrana

Opšte je poznato da se kuvanjem uništavaju brojni nutrijenti u hrani. Da biste svom telu obezbedili sve neophodne nutrijente, potrudite se da u ishranu uvedete presne namirnice i vaša koža ubrzo će sijati.

Bademovo ulje

Ako vam je potreban dobar preparat za hidrataciju i negu kože koji će ublažiti strije, bademovo ulje je savršen izbor za vas. Samo kašičica ulja dnevno, nanesena po kritičnim mestima, učiniće vašu kožu mekšom i zategnutijom nego ikada!

Vesti

Humanitarna vožnja za obolele od raka prostate VIDEO

Tumor prostate je drugi po učestalosti u svetu, a po predviđanjima do 2030. godine će biti 1,7 miliona obolelih. Od 2013. godine u 650 gradova u više od 100 zemalja organizuju se vožnje motorima da bi se prikupila sredstva i skrenula pažnja na taj problem.

Učesnici su priključoli i temu suicida muškaraca, jer od četiri samoubistva tri počini jači pol.

Vesti petak 28.09. 16:26 Komentara: 0
strana 1 od 42 idi na stranu