Proglasili čoveka mrtvim, probudio se nekoliko trenutaka pre autopsije

Muškarac Himanšu Baradviš koji je "preminuo" u saobraćajnoj nesreći u Indiji probudio se svega nekoliko trenutaka pre autopsije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako su doktori proglasili smrt muškarca, patolog je na samom početku autopsije opipao puls.

Himanšu je u saobraćajnoj nesreći zadobio ozbiljne povrede. Nakon što se njegovo stanje pogoršalo u bolnici, prvo je njegov mozak otkazao, a zatim je nastupila smrt.

Noć je proveo u mrtvačnici, pišu indijski mediji.

"Nakon što je mozak otkazao, otkazali su i respiratorni organi. Takođe ni pulsa nije bilo. Međutim, njegovi respiratorni organi proradili su sutradan“, priča doktor Gedam.

Doktor objašnjava da u nekim situacijama prvo nastupa moždana smrt, nepovratni prestanak svih moždanih aktivnosti usled potpunog odumiranja nervnih ćelija. Inače, ovakva vrsta smrti tretira se kao zakonska definicija smrti u mnogim pravnim jurisdikcijama.

"Njegov mozak je i dalje mrtav. Nakon obaveštenja patologa uputili smo ga u Nagpur na lečenje.“

Ovaj slučaj izazvao je reakciju javnosti, zbog čega je veliki broj ljudi izašao na ulice u znak protesta optužujući bolnicu za nemar.

S druge strane, Himašuova porodica se zahvaljuje na čudu što je živ.

Vesti

Cink - mineral zlata vredan

Potreban za imunološki sistem organizma, izgradnju proteina i pokretanje enzima, cink je jedan od najvažnijih minerala u organizmu. Omogućava normalan rast, razvoj i polno sazrevanje.

Vesti subota 23.06. 21:40 Komentara: 0
strana 1 od 2095 idi na stranu