Poznati proizvođač cigareta promoviše prestanak pušenja

Gigant među proizvođačima cigareta, kompanija Filip Moris, objavila je da je njena novogodišnja rezolucija - prestanak pušenja.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

"Pokušavamo da ostavimo pušenje", navodi se u reklami koju je kompanija objavila u nekoliko britanskih novina, prenosi Ju-Es-Ej tudej.

Proizvođač cigareta kao što su "malboro","el-em", "parlament" i "česterfild" zakupio je cele stranice britanskih novina na kojima se navodi da je nova ambicija kompanije u 2018. godini stvaranje budućnosti bez duvanskog dima i na kraju - prestanak prodaje cigareta.

Na sajtu kompanije se navodi da im je cilj da pomognu ljudima da ostave klasične cigarete i da ih sve jednog dana zamene alternativama bez duvanskog dima, kao što su elektronske cigarete.

"Možemo postići značajnu korist za javno zdravlje jedino kada velik broj pušača pređe s cigareta na bolje proizvode", navodi Filip Moris.

Svetska zdravstvena organizacija odbila je u septembru da produži saradnju s Fondacijom za svet bez duvanskog dima koju finansira kompanija Filip Moris, navodeći da "duvanska industrija i njene vodeće grupe obmanjuju javnost o rizicima povezenim s drugim duvanskim proizvodima".

Agencija UN je navela da kompanije, uključujući Filip Moris, obmanjuju javnost tako što sugerišu da su neki duvanski proizvodi manje štetni od drugih.

Vesti

Za 30 odsto se može smanjiti obolevanje od raka

Jednostavnim i jeftinim merama može se smanjiti za 30 odsto broj obolelih od raka, a to su eliminacija pušenja, alkoholizma, smanjenje gojaznosti, šetnja, neizlaganje kože suncu i solarijumu, kaže prof. Radan Džodić, direktor Instituta za onkologiju Srbije.

Vesti petak 19.01. 10:00 Komentara: 0
strana 1 od 2020 idi na stranu