Poznati proizvođač cigareta promoviše prestanak pušenja

Gigant među proizvođačima cigareta, kompanija Filip Moris, objavila je da je njena novogodišnja rezolucija - prestanak pušenja.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

"Pokušavamo da ostavimo pušenje", navodi se u reklami koju je kompanija objavila u nekoliko britanskih novina, prenosi Ju-Es-Ej tudej.

Proizvođač cigareta kao što su "malboro","el-em", "parlament" i "česterfild" zakupio je cele stranice britanskih novina na kojima se navodi da je nova ambicija kompanije u 2018. godini stvaranje budućnosti bez duvanskog dima i na kraju - prestanak prodaje cigareta.

Na sajtu kompanije se navodi da im je cilj da pomognu ljudima da ostave klasične cigarete i da ih sve jednog dana zamene alternativama bez duvanskog dima, kao što su elektronske cigarete.

"Možemo postići značajnu korist za javno zdravlje jedino kada velik broj pušača pređe s cigareta na bolje proizvode", navodi Filip Moris.

Svetska zdravstvena organizacija odbila je u septembru da produži saradnju s Fondacijom za svet bez duvanskog dima koju finansira kompanija Filip Moris, navodeći da "duvanska industrija i njene vodeće grupe obmanjuju javnost o rizicima povezenim s drugim duvanskim proizvodima".

Agencija UN je navela da kompanije, uključujući Filip Moris, obmanjuju javnost tako što sugerišu da su neki duvanski proizvodi manje štetni od drugih.

Vesti

strana 1 od 2066 idi na stranu