"Lajv hirurgija" u KCS, operišu strani i domaći hirurzi

Tim domaćih i stranih hirurga će do kraja dana na Klinici za urologiju Kliničkog centra Srbije izvesti ukupno četiri laparoskopske intervencije - dve karcinoma bubrega i dve karcinoma prostate.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

12:50

Foto: Thinkstock/Ilustracija

Sam proces intervencija će pratiti mladi lekari putem video bimova postavljenih u biblioteci Urološke klinike, gde je danas održan i internacionalni laparoskopski urološki simpozijum.

Tom stručnom skupu je, između ostalih, prisustvovao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Ðukić, koji je izrazio nadu da će ova "lajv hirurgija" doprineti tome da se naša urologija još više unapredi.

"Drago mi je da ovde ima dosta ljudi koji žele da nauče, koji veruju u sebe, koji veruju u znanje, u moć nauke i struke", rekao je on i hiruzima poželeo uspešan rad.

Direktor Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije Zoran Džamić je pojasnio da će intervencije izvesti četiri uvažena laparoskopska hirurga iz Italije, odnosno iz Milana i sa Malte zajedno sa laparoskopskim urološkim hirurzima sa Urloške klinike u Beogradu.

On je istakao da je cilj da laparoskopija postane rutinska procedura na toj klinici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: