Da li i ženama i muškarcima raskrsnica života nastupa u istom dobu?

Bolna istina je da ćemo sledeće godine svi biti za godinu dana stariji. Neko ulazi u treću, neko u četrvrtu, a neko petu deceniju... Koji je prelazak najteži?

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2018.

13:13

Da li i ženama i muškarcima raskrsnica života nastupa u istom dobu?
Thinkstock

Da li ženama i muškarcima raskrsnica života nastupa u istom dobu? Kada su brige najveće, a kada potpuno prihvatamo da je još jedna godina samo jedan broj u nizu.

Na pitanja o toj temi, u emisiji Jutro sa Natašom odgovarli su psiholozi Branka Kordić i Nebojša Jovanović.

Na pitanje koji je prelaz najteži Kordić odgovara da je to individualna stvar koju je teško tek tako uopštiti.

"Mislim da je to odnos prema sebi. Krajnji ishod je kada čovek nađe mir u sebi i pomiri se sa time da su godine jednstavno broj. Pitanje je šta smo mi uradili u tom vremenu. Ljudi često kažu da će vreme izlečiti sve. Neće vreme ništa izlečiti ukoliko mi ništa ne poradimo u tom vremenu. Jako je važno da čovek zna gde ide, da ne zamišlja novogodišnje želje, nego da pravi planove i da zna gde ide!"

Nebojša Jovanović smatra da se život sastoji od kriza i mirnih perioda.

"To su životni ciklusi. Život nam stalno zadaje neke nove zadatke koje mi treba da naučimo i prevaziđemo. Kad osvojimo te razvojne zadatke, kako ih zovu, onda dođe neki mali period u životu uživanje u tome, a onda dođe nova kriza. Naše pitanje je kako se mi sa tom krizom nosimo", kaže Jovanović.

Više o ovoj temi saznajte iz snimka iz emisije Jutro sa Natašom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: