Zdravlje

Sreda, 21.06.2023.

16:59

Naučnici saglasni: Ovo su prednosti tuširanja hladnom vodom

Ako ste od onih ljudi koji vole da se tuširaju toplom vodom, možda bi trebalo da se predomislite.

Izvor: index.hr

Naučnici saglasni: Ovo su prednosti tuširanja hladnom vodom
Foto: Shutterstock/hedgehog94

Naime, izbegavanje tople vode tokom tuširanja zapravo bi mogla biti dobra stvar, smatraju stručnjaci. Hladan tuš, čak i na samo nekoliko minuta, može delovati kao neka vrsta terapije za naše zdravlje i ima nekoliko prednosti.

Kako objašnjavaju, prednosti su posebno velike ako se ujutro prvo istuširamo hladnom vodom. Mnoge svetske zvezde odlučile su da se tuširaju hladnom vodom kako bi iskusile sve blagodeti koje donosi ovaj neobičan trend. Istraživanja pokazuju da hladan tuš ima mnoge prednosti, a one uključuju sledeće:

jači imunitet,
ublažavanje simptoma depresije i anksioznosti,
bolja cirkulacija,
brži metabolizam,
antiinflamatorno dejstvo,
sprečavanje bolova u mišićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: