Dugo ili kratko tuširanje: Šta stručnjaci preporučuju?

Iako većina nas voli da se tušira satima i da uživa u toploj vodi, sa druge strane, postoje i oni koji vole kratko, ali, za njih, efikasno tuširanje.

Izvor: Večernji list
Podeli
Foto:Shutterstock/VGstockstudio
Foto:Shutterstock/VGstockstudio

Međutim, ako vaše tuširanje traje kraće od pet minuta, stručnjaci tvrde da to nije dovoljno, jer niste uklonili štetne bakterije koje se talože na vašoj koži tokom dana.

Evo zašto je kupanje sapunom štetno za zdravlje

"Tuširanje kraće od pet minuta nije dovoljno dugo za čišćenje vašeg tela i može da uzrokuje bakterijske ili gljivične infekcije", objašnjavaju stručnjaci, dodajući da su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno. Kako prenosi "Daily Star", za pravilno tuširanje potrebno je od 8 do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Međutim, stručnjaci, takođe, napominju da tuširanje više od 10 minuta može da bude štetno po kožu tela, jer dolazi do njenog isušivanja.

Tuširanje uz sapun - lekari ne preporučuju

Tuširanje vrućom vodom moglo bi da nanese više štete nego koristi, shodno ovome, stručnjaci preporučuju tuširanje mlakom vodom.

"Izbegavajte tuširanje vrućom vodom, jer to može dovesti do isušivanja kože i upala. Odlučite se za tuširanje mlakom vodom, jer dosta pomaže regeneraciji mišića tokom fizičkih aktivnosti", zaključili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu