Sve više zaposlenih plače na poslu, a ovo navode kao glavi razlog

Radnici su često pod velikim stresom na poslu i ne znaju kako da se nose sa time.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Svako od nas reaguje na stres na sebi svojstven način. Osam od 10 radnika priznalo je da su plakali na poslu. Oko 14 odsto zaposlenih priznalo je da su se slomili i plakali najmanje jednom nedeljno ili svakoga dana.

Većina njih je okrivila šefove ili kolege, kod su drugi isticali da im nije odgovaralo radno okruženje ili da su imali neke lične probleme kod kuće koji su ih gušili. Ovo istraživanje je pokazatelj toga da veliki broj zaposlenih pati i da poslodavci moraju da smanje malo pritisak kojem ih izlažu.

Oko 45 odsto zaposlenih reklo je da su ih šefovi i kolege naterali da plaču, a 20 odsto njih je plakalo zbog problema kod kuće. 16 odsto se rasplakalo zbog radnog okruženja, a ostali su plakali zbog nasilja koje su doživeli u kancelariji, klijenata ili neke greške u radu.

Prethodna istraživanja su pokazala da su dugi radni sati dovodili do psiholoških problema zaposlenih. Praćen je rad bankara tokom devet godina i došlo se do zaključka da su oni do treće godine razvili neke tikove ili navike poput grickanja noktiju ili stanja poput insomnije.

Plakanje na poslu je pod velikom stigmom i ljudi to rade često krišom jer se smatra znakom slabosti i nemoći da se izborimo za bolje uslove za naš rad, piše Dejli mejl (Daily mail). Psiholozi poručuju da onda kada posao počne da predstavlja toliki stres da plačete, treba da razmislite o promeni posla i uopšte poslovnog okruženja.

strana 1 od 14 idi na stranu