Meteoropatska glavobolja

Kako se izboriti sa meteoropatskom glavoboljom, da li postoji bilo kakav lek?

Podeli

Dobar preduslov za ublažavanje negativnih posledica vremena su zdrava i pravilna ishrana bogata voćem i povrćem, uzimanje dovoljne količine čiste i zdrave vode, po mogućnosti obogaćene kiseonikom i dovoljna količina sna.

• Za ublažavanje negativnih posledica vremena potrebno je što više boraviti u prirodi, na otvorenom i na čistom vazduhu bez obzira na vremenske prilike
• Koristan je bilo koji oblik fizičke aktivnosti od najmanje pola sata dnevno
• Sa lekovima ne treba preterivati i ukoliko zdravstveno stanje dozvoljava bolje je koristiti prirodna lekovita sredstva, poput čaja od kamilice ili matičnjaka
• I, na kraju ne dozvolite da vam pogled na sivo nebo «pokvari» raspoloženje, jer sutra je novi, lep i sunčan dan

Dr Vesna Dinić Arsić, lekar opšte prakse, Lekarinfo.com

Pitajte lekara

Lekovi u trudnoći

Koliko treba da prođe od korišćenja leka famotidina i tazarotina (gela protiv akni) da bi se planirala trudnoća? Da li prilikom zatrudnjivanja mogu da se koriste dodaci gvožđa?

Pitajte lekara petak 28.01. 11:43 Komentara: 0

Problem sa hrkanjem

Imam problem sa hrkanjem, šta biste mogli da mi preporučite? Imam 45 god. Od lekova ne pijem ništa i ne bolujem ni od jedne bolesti. Uredno večeram i nisam gojazna.

Pitajte lekara petak 28.01. 11:38 Komentara: 0

Često mokrenje

Imam 28 godina i već 4, 5 godina imam problem sa čestim mokrenjem. Na to sam obratio pažnju pre 2 godine ali nikako da utvrdim uzrok. Dešava mi se nekada da bukvalno imam nagon svakih 5-10 min i moram da mokrim... Nekada pomalo a nekada i vise... Najduže mogu da izdržim 3-5 sati, noću ustajem više puta već duže vreme. Nekada imam blage dosadne bolove u dnu stomaka. Tri puta sam radio ultrazvuk u periodu od dve godine, radio analize, urin, urinokulturu, a pre 2 meseca i bris uretre na trihomonas, hlamidiju i patogene bakterije. Radio sam i rektalni pregled, sve je u redu. Uzimao sam više lekova po savetu urologa jer sam ih posetio više ali bez promene, i dalje je sve isto. Upućivali su me kod psihijatra i psihologa ali i tu je sve bilo u najboljem redu. Inače se bavim muzikom, radim noću i imam neredovan odmor i ishranu ali sve je u granicama normale. Ne znam sa čim bih ovaj problem još mogao da ima veze ali počinje da mi stvara neverovatnu nervozu i napetost. Molim Vas za pomoć.

Pitajte lekara petak 28.01. 11:35 Komentara: 1

Kako se ugojiti?

Da li mi možete reći na koji način bih mogla da se ugojim? Imam 25 godina, visoka sam 1.61cm a imam samo 40 kilograma. Napominjem da nemam problema sa apetitom, jedem zaista često i dosta da se prosto zapitam gde mi sve to stane... Trudim se da jedem raznovrsnu hranu i kaloričnu. Napomenula bih da sam obavila sve lekarske preglede i da je sa mnom sve u redu, nemam pantljičaru, štitna žlezda mi je u redu kao i svi ostali nalazi. U svom gradu nemam nutricionistu. Napomenula bih i još da sam koristila preparate za povećanje težine i da sam se ugoila 3 kilograma ali ubrzo nakon prestanka uzimanja sam smršala 6 kilograma. Bila bih Vam veoma zahvalna kada biste mi pomogli.

Pitajte lekara petak 28.01. 11:32 Komentara: 4

Solarijum kao priprema

Zanima me koliko je krajnje umereno sunčanje u solarijumu kao priprema za odlazak na more (na primer 3-4 odlaska u solarijum) indikovano za osobu koja inače dobro podnosi sunce i nije sklona neželjenoj reakciji od izlaganja sunčevoj svetlosti. Da li je u tom slučaju to veća korist ili šteta?

Pitajte lekara ponedeljak 24.01. 11:21 Komentara: 0

Problemi sa podočnjacima

Rođena sam 20.09.1973. godine u Nišu gde živim i radim. Unazad nekoliko godina moja muka su moji podočnjaci, koji zauzimaju sve više prostora i postaju sve tamnije boje. Čak i kad sam na odmoru i kad se stvarno odmaram pa i pocrnim na suncu oni ne nestaju. Zbog vrste posla koji obavljam svake godine obavim i lekarski pregled koji uključuje i analizu krvi i mokraće i rezultati su u redu.

Pokušavala sam da i određenim preparatima bar malo umanjim izraženost podočnjaka, ali ti preparati samo izazovu jak svrab i jako suzenje očiju. Šta mi valja činiti da se rešim ovih mojih podočnjaka? Spremna sam da krenem iz početka sa svim potrebnim analizama kako bismo utvrdili uzrok njihovog pojavljivanja.

Pitajte lekara ponedeljak 24.01. 11:15 Komentara: 1

Pomodreli palčevi

Pre nekoliko dana mom ocu su se na sredini nožnih palčeva pojavilo plavilo, odnosno pomodreli su. Na levoj nozi po celoj sredini, a na desnoj je tek počelo. Interesuje me šta bi to moglo biti i kom lekaru treba da se obrati? On je stalno u pokretu, pitala sam ga da li se možda udario, ali tvrdi da nije. Ima 50 godina.

Pitajte lekara petak 21.01. 12:09 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu