Jedna kašika pred spavanje i osetićete promenu: Ubrzava metabolizam, jača imunitet, čuva srce

Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i podstiče nadbubrežne žlezde da izbace adrenalin i kortizol iz tela.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 10.02.2023.

08:42

Jedna kašika pred spavanje i osetićete promenu: Ubrzava metabolizam, jača imunitet, čuva srce
Foto: stciel/Shutterstock

Na sreću, med sadrži glikogen, pa će vam kašičica meda pre spavanja pomoći da obezbedite dobar san.

Visoki krvni pritisak je jedan od faktora koji doprinosi razvoju bolesti srca. Med sadrži antioksidans koji dokazano snižava krvni pritisak, pa je kašika meda pre spavanja jednostavan način za držanje krvnog pritiska pod kontrolom.

Trigliceridi su vrsta masnoća prisutna u krvi. Visok nivo triglicerida poveća opasnost od pojave dijabetesa, ali i bolesti srca. Med je povezan s snižavanjem triglicerida u telu – pretvara ih u saveznike koji čiste krv od nepotrebnih masnoća.

Med ima antibakterijsko dejstvo koje pojačava imunitet, čineći vas jačima u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Ubrzava metabolizam stvarajući termogeni efekat. To znači da poboljšava cirkulaciju koja povišava temperaturu tela, pomažući vam da sagorite masti bez puno muke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: