Samo tri sastojka tope kilograme koje skupljamo za vreme praznika: Dovoljna je jedna šolja dnevno

Zimi, kada se manje krećemo, kilogrami se mnogo brže gomilaju. Ipak, postoji rešenje i za taj problem, i to ukusan.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2022.

13:29

Samo tri sastojka tope kilograme koje skupljamo za vreme praznika: Dovoljna je jedna šolja dnevno
Foto: Profimedia

Ovaj jednostavni smuti sadrži samo tri sastojka, čia semenke, limun i krastavac. Poznato je da je krastavac odličan za mršavljenje jer sadrži puno vode i malo kalorija.

Limun daje toliko važan vitamin C, dobrog je ukusa, deluje kao svojevrsni čistač organizma i niskokaloričan je, a čia semenke uz brojne nutritivne vrednosti daju osećaj sitosti.

Za jednu dozu smutija potrebni su jedan krastavac, pola limuna i dve kašike čia semenki.

Priprema je jednostavna. Ogulite krastavac, stavite ga u sokovnik i iscedite njegov sok ili napravite smuti. U sok od krastavca dodajte sok polovine limuna i čia semenke. Pomešajte sve zajedno, ostavite neko vreme da čia semenke nabubre i omekšaju, i napitak je gotov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: