Tehnopolis

Subota, 18.11.2023.

12:38

Windows ima novi veliki problem, da li ste i vi naišli na njega?

Microsoft istražuje probleme sa aktivacijom Windows operativnog sistema kod mnogih računara.

Izvor: The Verge

Windows ima novi veliki problem, da li ste i vi naišli na njega?
Foto: Shutterstock/Thannaree Deepul

Čini se da su ovi problemi povezani sa nedavnom odlukom kompanije da blokira Windows 7 i Windows 8 aktivacione ključeve, tako da ne mogu da se koriste za Windows 10 i Windows 11.

Ako imate instalaciju Windows 10 ili 11 verzije koju ste aktivirali koristeći mogućnost besplatne nadogradnje sa WIndows 7 ili 8, moguće je da će se deaktivirati ako izmenite neke delove hardvera ili čak ako ažurirate BIOS.

Microsoft je prošlog meseca odlučio da blokira ovu "rupu u zakonu", ali čini se da je i dalje ostalo nekoliko nezavršenih poslova koje moraju da obave ukoliko žele da njihovi korisnici rade na svojim uređajima bez komplikacija.

"Svesni smo ovih problema i prijava kupaca, istražujemo problem. Oni koji imaju tehničke poteškoće, trebalo bi da kontaktiraju korisničku podršku", rekli su iz Windowsa za portal The Verge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: