iPhone 19 dobija nešto što Android telefoni imaju već godinama

Apple već neko vreme razvija kamere smeštene ispod ekrana, a izveštaji sugerišu da će se one pojaviti na kompanijinim iPhone 19 modelima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: IgorOmilaev / Shutterstock.com
Foto: IgorOmilaev / Shutterstock.com

* Mnogi ne znaju za ove iPhone trikove: Da li ih vi koristite? VIDEO

Već duže vreme kruže glasine da će Apple implementirati kamere ispod ekrana i Face ID na iPhone, čime će u potpunosti odbaciti izrez u displeju. Novi izveštaj pominje da je Apple-ov dobavljač iz Južne Koreje počeo sa razvojem kamere ispod ekrana za buduće iPhone modele.

Iako se radi o uzbudljivim vestima, ne očekuje se da će nova tehnologija za kamere debitovati pre iPhone 19 serije, koja bi trebalo da bude objavljena 2027. godine. Isti izveštaj pominje da će pre kamere Apple predstaviti Face ID ispod ekrana.

Izveštaj sugeriše da LG Innotek radi na ovom tipu kamera koje će biti smeštene ispod displeja budućih iPhonea. Kompanija navodno radi na specijalnom sočivu, pod nazivom "Preform Optics", kako bi se prevazišli postojeći nedostaci koje imaju kamere ispod ekrana.

Zanimljivo je da Appleova Android konkurencija već godinama nudi podršku za kamere ispod ekrana, a ovo predvode Samsung, kao i brojni brendovi iz Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.