Imate Samsung Galaxy telefon? Odmah ažurirajte Galaxy Store

Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je sastavni deo Galaxy telefona.

Tehnopolis

Izvor: Bajtbox

Četvrtak, 26.01.2023.

15:45

Imate Samsung Galaxy telefon? Odmah ažurirajte Galaxy Store
Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Svi korisnici Galaxy telefona trebalo bi da nadograde svoj telefon na najnoviju verziju Galaxy Store aplikacije što pre, kako se ne bi suočili s nepotrebnim problemima.

NCC Group pronašla je određene bezbednosne probleme u Samsungovoj Galaxy Store aplikaciji u periodu između 23.11.2022. godine i 03.12.2022. godine.

Ovi problemi, odnosno bezbednosni propusti, omogućavali su potencijalnim hakerima da instaliraju bilo koju aplikaciju iz Galaxy Storea na Galaxy telefon bez znanja korisnika.

U izveštaju se navodi da je, u zavisnosti od toga šta potencijalni haker ima na umu, zbog bezbednosnog propusta u aplikaciji Galaxy Store moguće pristupiti ličnim podacima korisnika. Tako je npr. haker mogao da postavi zlonamerni softver u određenu aplikaciju, pa da je potom instalira na Galaxy telefon bez znanja korisnika. Nakon toga bi korisnik dobio određeni link unutar aplikacije kojem bi pristupio preko Google Chromea. Na kraju, to bi moglo da dovede do ozbiljnih bezbednosnih problema.

U izveštaju NCC-a, između ostalog, navodi se da su posebno ranjivi uređaji koji koriste Android 12 ili stariji operativni sistem.

NCC je naveo da je šifra bezbednosnog problema CVE-2023-21433, ali da nije moguće da se on desi na Androidu 13, zahvaljujući bezbednosnim funkcijama koje su deo najnovije verzije Google mobilnog operativnog sistema.

Uz to, ono što je na kraju i najviše bitno, Samsung je objavio ažuriranje za Galaxy Store verzije 4.5.49.8, koja ispravlja gore navedene bezbednosne propuste. Ukoliko posjedujete Galaxy telefon, potrebno je da što pre ažurirate aplikaciju Galaxy Store, kako ne bi došli u nepotrebne probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: